Η ΧΑΛΚΟΡ πούλησε φέτος στην ΕΛΒΑΛ το 88,8% της θυγατρικής της Sofia Med και θα εισπράξει έως το τέλος του έτους 86,2 εκατ. ευρώ. Έτσι, έχει ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους (τράπεζες) για τη μερική αποπληρωμή ομολογιακού δανείου ύψους 162,5 εκατ. ευρώ, με παράλληλη επέκταση του εναπομείναντος τμήματος για μια πενταετία.

Η ΧΑΛΚΟΡ πούλησε φέτος στην ΕΛΒΑΛ το 88,8% της θυγατρικής της Sofia Med και θα εισπράξει έως το τέλος του έτους 86,2 εκατ. ευρώ.

Έτσι, έχει ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους (τράπεζες) για τη μερική αποπληρωμή ομολογιακού δανείου ύψους 162,5 εκατ. ευρώ, με παράλληλη επέκταση του εναπομείναντος τμήματος για μια πενταετία.

Με τον τρόπο αυτό η εισηγμένη θα διασφαλίσει την απαιτούμενη ρευστότητά της.

Με την τιμή της μετοχής να έχει υπερδιπλασιαστεί από την αρχή του έτους και τα αποτελέσματα εξαμήνου να είναι πολύ βελτιωμένα σε σχέση με πέρυσι, η αγορά περιμένει ένα καλό δεύτερο εξάμηνο σε ό,τι αφορά στην πορεία των εργασιών και αναμένει με ενδιαφέρουν τους όρους ανταλλαγής που θα προκύψουν κατά την απορρόφηση της ΕΛΒΑΛ.

 

(Πηγή: euro2day.gr)