Η Siemens ανέλαβε να εκσυγχρονίσει 15 μετασχηματιστές ισχύος στο φράγμα Cahora Bassa στη Μοζαμβίκη. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν για λογαριασμό της Hidroeléctrica de Cahora Bassa (HCB), η οποία ανέθεσε στη Siemens να αναβαθμίσει τις συνδέσεις του δικτύου μεταφοράς που κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 1970 για τη μετάδοση ηλεκτρικής ενέργειας από την υδροηλεκτρική μονάδα που βρίσκεται σε απόσταση 1.450 χιλιομέτρων.

Η Siemens ανέλαβε να εκσυγχρονίσει 15 μετασχηματιστές ισχύος στο φράγμα Cahora Bassa στη Μοζαμβίκη. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν για λογαριασμό της Hidroelé ctrica de Cahora Bassa ( HCB), η οποία ανέθεσε στη Siemens να αναβαθμίσει τις συνδέσεις του δικτύου μεταφοράς που κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 1970 για τη μετάδοση ηλεκτρικής ενέργειας από την υδροηλεκτρική μονάδα που βρίσκεται σε απόσταση 1.450 χιλιομέτρων.

Η συμφωνία αγγίζει περίπου τα 26 εκατομμύρια ευρώ και το έργο αναμένεται να διαρκέσει τρία χρόνια έως την ολοκλήρωσή του.

Το δίκτυο μετάδοσης έχει δυναμικότητα 1.920 MW και είναι κρίσιμο για τη διατήρηση της θέσης της Μοζαμβίκης ως ενός από τους σημαντικότερους εξαγωγείς ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή της Νότια Αφρική.

Ο φορέας διαχείρισης του δικτύου ανέφερε ότι η αναβάθμιση είναι απαραίτητη για να μπορέσουν οι μετασχηματιστές να συνεχίσουν να λειτουργούν αξιόπιστα.