Μονάδες Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας Κατασκευάζει η Rolls Royce στο Μπαγκλαντές

Μονάδες Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας Κατασκευάζει η Rolls Royce στο Μπαγκλαντές
energia.gr
Τρι, 12 Σεπτεμβρίου 2017 - 10:17
Η Bergen Engines, θυγατρική της Rolls Royce Power Systems, υπέγραψε συμβάσεις για την κατασκευή δύο σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αξίας €133 εκατομμυρίων στο Μπαγκλαντές, όπως ανακοίνωσε χθες η εταιρεία. Η Rolls Royce ανέφερε ότι ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στο Rangpur θα παράγει 112 MW ηλεκτρικής ενέργειας και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία εντός του 2017.

Η Bergen Engines, θυγατρική της Rolls Royce Power Systems, υπέγραψε συμβάσεις για την κατασκευή δύο σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αξίας €133 εκατομμυρίων στο Μπαγκλαντές, όπως ανακοίνωσε χθες η εταιρεία.

Η Rolls Royce ανέφερε ότι ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στο Rangpur θα παράγει 112 MW ηλεκτρικής ενέργειας και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία εντός του 2017.

Μια δεύτερη, παρόμοια μονάδα ισχύος 150 MW που κατασκευάζεται για την ‘ Midland East Power Ltd’, θα βρίσκεται στο Ashuganj και πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία το 2018.

Οι συμβάσεις αποτελούν μέρος του φιλόδοξου σχεδίου της κυβέρνησης του Μπαγκλαντές για τον υπερδιπλασιασμό της εθνικής δυναμικότητας παραγωγής ενέργειας στα 38.000 MW, προκειμένου να καλυφθεί η προβλεπόμενη ζήτηση για περίπου 33.000 MW έως το 2030.

«Είμαστε ευτυχείς που επιλεγήκαμε για να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του ενεργειακού τομέα στο Μπαγκλαντές», σχολίασε ο Jeff Elliott, διευθύνων σύμβουλος της Bergen Engines.

«Η Bergen Engines έφερε την πρώτη γεννήτρια Rolls Royce στο Μπαγκλαντές το 2001 και από τότε έχει κατασκευάσει σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που καλύπτουν πάνω από το 5% της συνολικής παραγωγής της χώρας. Οι νέες αυτές μονάδες αντιπροσωπεύουν για εμάς ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός. Δεσμευόμαστε απόλυτα να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τους πελάτες μας και, στην πράξη, για ολόκληρη τη χώρα», συνέχισε ο Elliott.

«Η επίτευξη αυτού του στόχου θα απαιτήσει σημαντική αύξηση της τάξης των 9.000 MW μόνο τα επόμενα τέσσερα χρόνια - και εδώ έρχονται οι κινητήρες μέσης ταχύτητας. Ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που βασίζεται σε κινητήρες εσωτερικής καύσης κατασκευάζεται εύκολα μέσα σε ένα χρόνο, ενώ άλλες εναλλακτικές λύσεις ενδέχεται να χρειαστούν έως και εφτά χρόνια για να υλοποιηθούν», σημείωσε η Rolls Royce.

Οι συμβάσεις περιλαμβάνουν επίσης την παροχή ανταλλακτικών για μία περίοδο 15 ετών.