Το Διεθνές Σαλόνι της Φραγκφούρτης έρχεται να επιβεβαιώσει με τον καλύτερο τρόπο τη στροφή του συνόλου της αυτοκινητοβιομηχανίας προς τα οχήματα με μηδαμινές εκπομπές ρύπων. Στο πλαίσιο αυτό και έως το 2025, η BMW σχεδιάζει να προχωρήσει στην παραγωγή 25 ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, εκ των οποίων τα 12 θα είναι πλήρως ηλεκτρικά.

Το Διεθνές Σαλόνι της Φραγκφούρτης έρχεται να επιβεβαιώσει με τον καλύτερο τρόπο τη στροφή του συνόλου της αυτοκινητοβιομηχανίας προς τα οχήματα με μηδαμινές εκπομπές ρύπων.

Στο πλαίσιο αυτό και έως το 2025, η BMW σχεδιάζει να προχωρήσει στην παραγωγή 25 ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, εκ των οποίων τα 12 θα είναι πλήρως ηλεκτρικά. Ήδη στη Φραγκφούρτη οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν από κοντά το νέο ηλεκτρικό mini το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2019. Φυσικά, πολύ σύντομα θα παρουσιαστεί το ηλεκτροκίνητο X3, ενώ «την ίδια τύχη» θα έχουν και τα μοντέλα όλης της σειράς i.

Σήμερα η BMW έχει μια πλούσια γκάμα ηλεκτροκίνητων premium οχημάτων. Διαθέτει δέκα ηλεκτροκίνητα οχήματα στην γκάμα της με εννέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το ηλεκτρικό scooter C evolution. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις φέτος θα παραδοθούν μέχρι το τέλος του έτους περίπου 200.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα.

«Η βιώσιμη ανάπτυξη και η κερδοφορία παίζουν ζωτικό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντός μας. Τηρούμε τις υποσχέσεις μας. Για επτά διαδοχικές χρονιές έχουμε μείνει εντός του εύρους στόχου μας που είναι 8%-10%», αναφέρει ο πρόεδρος της BMW, Harald Krüger.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στο μέλλον της εταιρείας επισήμανε: «Στην έκθεση της Φρανκφούρτης θα αποκαλύψουμε ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο στην πορεία μας για την ηλεκτροκίνηση. Είναι ένα τετράθυρο, πλήρως ηλεκτρικό όχημα ανάμεσα στο i3 και i8. Είναι ένα όραμα που θέλουμε να πραγματοποιηθεί στο προβλέψιμο μέλλον. Πιστεύουμε στη μετακίνηση του μέλλοντος, που θα είναι μία ατομική μετακίνηση που είναι συνδεδεμένη και απαλλαγμένη από ρύπους. Για πολλούς, ένα αυτοκίνητο είναι ζωτικό στοιχείο της καθημερινότητάς τους. Αναλαμβάνουμε πλήρως τις ευθύνες μας, απέναντι στην κοινωνία, τους πελάτες μας, τους εργαζομένους μας και το περιβάλλον. Γι’ αυτό εργαζόμαστε σκληρά και με ταχύτητα πάνω στην αλλαγή προς τη βιώσιμη μετακίνηση», κατέληξε ο πρόεδρος της γερμανικής εταιρείας.

Διαθέσιμες ηλεκτρικές εκδοχές όλων των μοντέλων της Mercedes-Benz ως το 2022

Ο διευθύνων σύμβουλος της Daimler Ντίτερ Τσέτσε ανακοίνωσε πως η Mercedes-Benz θα προσφέρει ως το 2022 ηλεκτρικές εκδόσεις όλων των μοντέλων της και θα μετατρέψει σε πλήρως ηλεκτρικό το αυτοκίνητο πόλης Smart.

Μιλώντας κατά την ημέρα των επενδυτών της εταιρείας στο Ζίντελφίνγκεν, ο Τσέτσε δήλωσε πως θα προσφέρει τουλάχιστον 50 εξηλεκτρισμένες εκδοχές των επιβατικών αυτοκινήτων Mercedes-Benz, τόσο υβριδικές όσο και πλήρως ηλεκτρικές.

Επειδή τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν χαμηλότερο περιθώριο κέρδους, η Daimler έθεσε έναν πιο φιλόδοξο στόχο εξοικονόμησης κεφαλαίων. Το σχέδιο της εταιρείας με την ονομασία Fit for Leadership 4.0 έχει στόχο την εξοικονόμηση 4 δισεκ. ευρώ, ανακοίνωσε η Daimler.