Η ρωσική Rosneft υπέγραψε σύμβαση με τη νορβηγική Statoil για την από κοινού ανάπτυξη του πεδίου North-Komsomolskoye στη Δυτική Σιβηρία, ανακοίνωσε η ρωσική εταιρεία την Πέμπτη. «Η συμφωνία που υπογράφηκε ανοίγει ένα σημαντικό κεφάλαιο στη μακροχρόνια συνεργασία Rosneft και Statoil. Η επιτυχής ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας με τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου για την υλοποίηση τεχνολογικά πολύπλοκων έργων».

Η ρωσική Rosneft υπέγραψε σύμβαση με τη νορβηγική Statoil για την από κοινού ανάπτυξη του πεδίου North- Komsomolskoye στη Δυτική Σιβηρία, ανακοίνωσε η ρωσική εταιρεία την Πέμπτη.

«Η συμφωνία που υπογράφηκε ανοίγει ένα σημαντικό κεφάλαιο στη μακροχρόνια συνεργασία Rosneft και Statoil. Η επιτυχής ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας με τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου για την υλοποίηση τεχνολογικά πολύπλοκων έργων. Είμαι πεπεισμένος ότι και οι δύο εταιρείες θα χρησιμοποιήσουν την εμπειρία τους στην παραγωγή πετρελαίου υψηλού ιξώδους κατά την ανάπτυξη του πεδίου North-Komsomolskoye», δήλωσε ο Igor Sechin, Διευθύνων Σύμβουλος της Rosneft.

Όπως προβλέπεται από τη συμφωνία, η Statoil αναμένεται να συμμετέχει στο έργο με ποσοστό 33,33%.

Η συμφωνία υπογράφηκε κατά τη διάρκεια του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ ( Eastern Economic Forum) στο Βλαδιβοστόκ, πόλη στην ανατολική μεθόριο της Ρωσίας. Η σύμβαση αυτή ήρθε ως επιστέγασμα συμφωνιών συνεργασίας στον πεδίο North- Komsomolskoye, στις οποίες Rosneft και Statoil είχαν προχωρήσει το 2013, ανέφερε η ρωσική εταιρεία.

Από την 1η Ιανουαρίου 2017, τα εναπομείναντα ανακτήσιμα αποθέματα πετρελαίου και συμπυκνωμάτων ανέρχονται σε 203 εκατομμύρια τόνους και τα αποθέματα φυσικού αερίου 179 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.