H Mercedes-Benz θα επενδύσει 50 εκατ. δολάρια στην υπηρεσία διαμοιρασμού αυτοκινήτου Via, με στόχο να ανταγωνιστεί την Uber στις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης. Η Via δραστηριοποιείται αυτή την στιγμή στη Νέα Υόρκη, στην Ουάσινγκτον και στο Σικάγο και εξυπηρετεί 1 εκατομμύριο πελάτες το μήνα.

H Mercedes-Benz θα επενδύσει 50 εκατ. δολάρια στην υπηρεσία διαμοιρασμού αυτοκινήτου Via, με στόχο να ανταγωνιστεί την Uber στις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης.

Η Via δραστηριοποιείται αυτή την στιγμή στη Νέα Υόρκη, στην Ουάσινγκτον και στο Σικάγο και εξυπηρετεί 1 εκατομμύριο πελάτες το μήνα. Έγινε δημοφιλής προσφέροντας διαδρομές με σταθερό κόστος, ανεξάρτητα από την απόσταση.

Σε αντίθεση με την Uber και την Lyft, η Via αποτελεί αποκλειστικά μια υπηρεσία διαμοιρασμού αυτοκινήτου.

«Η Via είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους προμηθευτές στον αναπτυσσόμενο τομέα του διαμοιρασμού αυτοκινήτου, ενώ η Mercedes-Benz έχει τα τέλεια οχήματα» δήλωσε ο επικεφαλής της Mercedes-Benz Van, Volker Mornhinweg.

Ο CEO της Via, Daniel Ramot δήλωσε πως η εταιρεία προτιμά οι οδηγοί της να χρησιμοποιούν το βαν Mercedes-Benz Metris, αλλά πρόσθεσε πως οι οδηγοί στο Λονδίνο δεν θα είναι αναγκασμένοι να έχουν Mercedes.