Η Αίγυπτος Οριστικοποιεί τη Συμφωνία με τη Ρωσία για το Πρώτο Πυρηνικό Εργοστάσιο

Η Αίγυπτος Οριστικοποιεί τη Συμφωνία με τη Ρωσία για το Πρώτο Πυρηνικό Εργοστάσιο
energia.gr
Τρι, 5 Σεπτεμβρίου 2017 - 09:20
Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Αίγυπτος οριστικοποίησε συμφωνία για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού με χρηματοδότηση από τη Μόσχα μετά από σχεδόν δύο χρόνια διαπραγματεύσεων. Το πυρηνικό εργοστάσιο θα κατασκευαστεί στην Dabaa, περίπου 130 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Καΐρου στις ακτές της Μεσογείου.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Αίγυπτος οριστικοποίησε συμφωνία για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού με χρηματοδότηση από τη Μόσχα μετά από σχεδόν δύο χρόνια διαπραγματεύσεων.

Τα δημοσιεύματα κυκλοφόρησαν μετά τη συνάντηση του προέδρου της Αιγύπτου Abdel- Fattah el- Sissi με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin στην Κίνα, όπως μεταδίδει το Associated Press.

Το πυρηνικό εργοστάσιο θα κατασκευαστεί στην Dabaa, περίπου 130 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Καΐρου στις ακτές της Μεσογείου.

Η προεδρία της Αιγύπτου λέει ότι ο el-Sissi κάλεσε τον Putin στην Αίγυπτο για να σηματοδοτήσει την έναρξη της κατασκευής.

Το 2015, η Αίγυπτος υπέγραψε συμφωνία με τη Ρωσία για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ενέργειας τεσσάρων αντιδραστήρων. Το έργο θα λάβει ρωσικό δάνειο ύψους 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να καλύψει το 85% του έργου με ισχύ 4.800 MW.