Η Total υπέγραψε συμφωνία για την εκποίηση του εναπομένοντος ποσοστού 15% που κατείχε στο πεδίο Gina Krog στη Νορβηγία προς την Kuwait Foreign Petroleum Exploration Company (KUFPEC). Η Total ανέφερε, σε ανακοίνωσή της που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, ότι η πώληση έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων συμβάσεων του 2016 μεταξύ των εταιρειών που αφορούν περιουσιακά στοιχεία στη Νορβηγική Βόρεια Θάλασσα

Η Total υπέγραψε συμφωνία για την εκποίηση του εναπομένοντος ποσοστού 15% που κατείχε στο πεδίο Gina Krog στη Νορβηγία προς την Kuwait Foreign Petroleum Exploration Company (KUFPEC).

Η Total ανέφερε, σε ανακοίνωσή της που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, ότι η πώληση έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων συμβάσεων του 2016 μεταξύ των εταιρειών που αφορούν περιουσιακά στοιχεία στη Νορβηγική Βόρεια Θάλασσα, στα οποία περιλαμβανόταν ποσοστό 15% στο πεδίο Gina Krog.

Το συνολικό αντίτιμο και τις συμφωνίες αυτές θα ανέλθει στα 617 εκατομμύρια δολάρια.

«Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε πλήρη αποεπένδυση στο έργο Gina Krog και να επικεντρωθούμε σε άλλες ευκαιρίες στη Νορβηγία, η οποία παραμένει βασική χώρα για την Total», δήλωσε ο Arnaud Breuillac, Πρόεδρος Ερευνών και Παραγωγής της Total.

Ο Breuillac δήλωσε ότι αυτή η πώληση είναι σύμφωνη με τον στόχο της εταιρείας να βελτιστοποιήσει την κατανομή κεφαλαίου της μέσω της αποτελεσματικής διαχείρισης του χαρτοφυλακίου των περιουσιακών της στοιχείων.

«Με την πρόσφατη εξαγορά της Maersk Oil & Gas, η οποία ανκοινώθηκε στις 21 Αυγούστου, η θέση του ομίλου στη Βόρεια Θάλασσα θα ενισχυθεί σημαντικά», δήλωσε.

Με την ολοκλήρωση της πώλησης, η Total δε θα κατέχει πλέον μερίδιο στο πεδίο Gina Krog, ενώ στην KUFPEC του Κουβέιτ θα ανήκει μερίδιο 30%, από κοινού μαζί με την Statoil που συμμετέχει με 58,7%, την Πολωνική PGNiG Upstream International του 8% και την Aker BP με 3,3%.

Το πεδίο πετρελαίου και φυσικού αερίου Gina Krog ξεκίνησε την παραγωγή του τον Ιούνιο του 2017. Τα ακαθάριστα ανακτήσιμα αποθέματα από το πεδίο που βρίσκεται 230 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Stavanger της Νορβηγίας υπολογίζονται σε 225 εκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου.