Siemens: Τμηματικός Εξηλεκτρισμός Γερμανικών Αυτοκινητόδρομων με Στόχο τη Μείωση των Εκπομπών (video)

Siemens: Τμηματικός Εξηλεκτρισμός Γερμανικών Αυτοκινητόδρομων με Στόχο τη Μείωση των Εκπομπών (video)
energia.gr
Δευ, 4 Σεπτεμβρίου 2017 - 11:47
H Siemens και το γερμανικό κρατίδιο της Έσσης (Hesse) συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν μία ηλεκτρική οδό μήκους 6 μιλίων στον αυτοκινητόδρομο. Τα υβριδικά φορτηγά μπορούν να συνδεθούν με τα καλώδια φόρτισης και να κινούνται, έτσι, αποκλειστικά με ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ μετά την έξοδό τους από τη λεγόμενη eHighway, επιστρέφουν στην τροφοδοσία με πετρέλαιο ντίζελ.

H Siemens και το γερμανικό κρατίδιο της Έσσης ( Hesse) συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν μία ηλεκτρική οδό μήκους 6 μιλίων στον αυτοκινητόδρομο. Τα υβριδικά φορτηγά μπορούν να συνδεθούν με τα καλώδια φόρτισης και να κινούνται, έτσι, αποκλειστικά με ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ μετά την έξοδό τους από τη λεγόμενη eHighway, επιστρέφουν στην τροφοδοσία με πετρέλαιο ντίζελ.

   

Η πρωτοβουλία eHighway της Siemens θα μπορούσε να διπλασιάσει την ενεργειακή απόδοση των μεγάλων φορτηγών, σε σύγκριση με την αντίστοιχη που επιτυγχάνεται μέσω τροφοδοσίας με πετρέλαιο. Ως επιπλέον πλεονέκτημα θεωρείται το γεγονός ότι ο σχεδιασμός του αυτοκινητοδρόμου καθιστά δυνατή την εκ των υστέρων προσαρμογή οποιουδήποτε φορτηγού, ενώ η eHighway κατασκευάζεται πάνω από τον υφιστάμενο αυτοκινητόδρομο, υπογραμμίζοντας την εύκολη ενσωμάτωσή της στην υπάρχουσα υποδομή. Σε συνδυασμό με τα ενεργειακά αυτόνομα και ηλεκτρικά φορτηγά που είναι υπό κατασκευή, ο εξηλεκτρισμός των αυτοκινητόδρομων θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντική, ραγδαία μείωση στις εκπομπές.

Οι παγκόσμιες εμπορευματικές μεταφορές αναμένεται να αυξηθούν κατά 200% τα επόμενα 30 χρόνια, οπότε οι εκπομπές που σχετίζονται με αυτές είναι αναγκαίο να αντιμετωπιστούν προκειμένου να επιβραδυνθεί η υπερθέρμανση του πλανήτη. Σύμφωνα με τη Siemens, η eHighway είναι ένας έξυπνος τρόπος για να γίνει αυτό, διότι εξακολουθεί να επιτρέπει σε άλλους οδηγούς να χρησιμοποιούν το δρόμο. Το πρώτο σύστημα eHighway άνοιξε στη Στοκχόλμη πέρυσι και η Siemens δοκιμάζει αυτήν την περίοδο ένα δεύτερο στην Καλιφόρνια.