Ο ΟΠΕΚ ανακοίνωσε ότι «όλες οι επιλογές παραμένουν ανοιχτές» στην επόμενη συνεδρίαση σε υπουργικό επίπεδο, στις 30 Νοεμβρίου, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο και για την περαιτέρω χρονική επέκταση των περικοπών στην παραγωγή

Ο ΟΠΕΚ ανακοίνωσε ότι «όλες οι επιλογές παραμένουν ανοιχτές» στην επόμενη συνεδρίαση σε υπουργικό επίπεδο, στις 30 Νοεμβρίου, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο και για την περαιτέρω χρονική επέκταση των περικοπών στην παραγωγή.

Τον περασμένο Μάιο, ο ΟΠΕΚ και άλλες 10 χώρες εκτός του Οργανισμού, μεταξύ των οποίων και η Ρωσία, αποφάσισαν να παρατείνουν για εννέα μήνες, ως τον Μάρτιο του 2018, την περικοπή της παραγωγής κατά 1,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα, προκειμένου να μετριάσουν τον αντίκτυπο στην αγορά από την υπερπροσφορά αργού.

Σήμερα, Πέμπτη, συνεδρίασε η επιτροπή του ΟΠΕΚ που παρακολουθεί την προσπάθεια για τον περιορισμό της παραγωγής. Μετά την συνεδρίαση ο Οργανισμός ανακοίνωσε ότι "όλες οι επιλογές είναι ανοιχτές, περιλαμβανόμενης μιας πιθανής επέκτασης… πέρα από το α΄ τρίμηνο του 2018".

Ο ΟΠΕΚ ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι "οι προσπάθειες του ΟΠΕΚ και των χωρών εκτός ΟΠΕΚ συνεχίζουν να δείχνουν θετικά αποτελέσματα στην κατεύθυνση επίτευξης του στόχου για την επανεξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου".