Παρουσία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ κ. Μ. Παναγιωτάκη, υπεγράφη στα γραφεία της ΔΕΗ μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, που εκπροσωπήθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Ηλία Μοναχολιά, και την κινεζική εταιρεία SUMEC Group (ανήκει στον ίδιο όμιλο με την CMEC), που εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο της κ. Cai Jibo
Παρουσία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ κ. Μ. Παναγιωτάκη, υπεγράφη σήμερα στα γραφεία της ΔΕΗ μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, που εκπροσωπήθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ηλία Μοναχολιά, και την κινεζική εταιρεία SUMEC Group, που εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο της κ. Cai Jibo. 

Στην υπογραφή και τη συνάντηση παραβρέθηκε επίσης και ο εκπρόσωπος της SINOSURE (China Export & Credit Insurance Co), εταιρεία ασφάλισης επενδύσεων στο εξωτερικό, κ. Liu Huifeng. 

Η κινεζική εταιρεία SUMEC ανήκει στον όμιλο της China National Machinery Industry Corporation (SINOMACH) η οποία ιδρύθηκε το 1978. Επισημαίνεται ότι στον ίδιο όμιλο ανήκει και η γνωστή στη χώρα μας από τη συνεργασία της με την ΔΕΗ, CMEC.

Στο πλαίσιο του MοU η συνεργασία μεταξύ των εταιρειών αφορά στην ανάπτυξη έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και στην παροχή ενεργειακών υπηρεσιών και ειδικότερα εξοικονόμησης ενέργειας, τομέας στον οποίο η SUMEC έχει πλούσια δραστηριότητα και εμπειρία. 

Οι εκπρόσωποι της SUMEC δήλωσαν ότι στόχος τους είναι να γίνει η Ελλάδα βάση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή. 

Από την πλευρά του, ο κ. Παναγιωτάκης (που είναι και πρόεδρος της ΔΕΗ.ΑΝ.) υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία της συνεργασίας της ΔΕΗ με τη SUMEC, πράγμα για το οποίο η ΔΕΗ θα παράσχει κάθε στήριξη, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας της SUMEC με την ίδια τη -μητρική- ΔΕΗ στον τομέα των ενεργειακών υπηρεσιών, ο οποίος προβλέπεται ότι θα είναι από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους.