Κοινό Σχέδιο Δράσης για Αντιμετώπιση της Θαλάσσιας Ρύπανσης Από Πετρελαιοειδή Υπογράφουν οι Υπουργοί Περιβάλλοντος Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ τον Οκτώβριο

Κοινό Σχέδιο Δράσης για Αντιμετώπιση της Θαλάσσιας Ρύπανσης Από Πετρελαιοειδή Υπογράφουν οι Υπουργοί Περιβάλλοντος Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ τον Οκτώβριο
energia.gr
Παρ, 11 Αυγούστου 2017 - 17:57
Κοινό σχέδιο δράσης για αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή θα υπογράψουν οι Υπουργοί Περιβάλλοντος Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ στο πλαίσιο Τριμερούς Συνάντησής τους, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στα τέλη Οκτωβρίου

Κοινό σχέδιο δράσης για αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή θα υπογράψουν οι Υπουργοί Περιβάλλοντος Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ στο πλαίσιο Τριμερούς Συνάντησής τους, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στα τέλη Οκτωβρίου.

Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης, σημειώνοντας επίσης πως έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 24 Οκτωβρίου άσκηση επί χάρτου των τριών χωρών, στο πλαίσιο εφαρμογής αυτού του σχεδίου δράσης.

Το σχέδιο δράσης καταρτίζεται, θα υπογραφεί συμφωνία κατά την Τριμερή, και θα γίνει και η κοινή άσκηση επί χάρτου για αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης, ανέφερε ο κ. Κουγιάλης.

Οι τρεις Υπουργοί θα εξετάσουν επίσης την πρόοδο στα άλλα θέματα συνεργασίας των Υπουργείων τους, όπως είναι η επεξεργασία και διάθεση επεξεργασμένων λυμάτων, και η συνεργασία τους σε ό,τι αφορά τα μέτρα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Για το θέμα της κλιματικής αλλαγής σκοπός είναι να γίνει μια συνεργασία μεταξύ ακαδημαϊκών/ερευνητικών ιδρυμάτων Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ.  

Κατά την Τριμερή θα συζητηθεί επίσης το θέμα της προόδου που έχει επιτευχθεί σε ό,τι αφορά την προώθηση της επεξεργασίας αποβλήτων ελαιοτριβείων.

Στο μεταξύ, προωθείται και ο καταρτισμός σχεδίου δράσης Κύπρου – Αιγύπτου για αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή, μετά από σχετική συμφωνία των δυο χωρών.