Λιβύη, Ιράκ και Σαουδική Αραβία Ανέβασαν την Συνολική Παραγωγή του ΟΠΕΚ τον Ιούλιο

Λιβύη, Ιράκ και Σαουδική Αραβία Ανέβασαν την Συνολική Παραγωγή του ΟΠΕΚ τον Ιούλιο
energia.gr
Πεμ, 10 Αυγούστου 2017 - 16:54
Ενισχύθηκε τον Ιούλιο η παραγωγή αργού του ΟΠΕΚ. Πρόκειται για ένα ακόμη πλήγμα στις προσπάθειες του καρτέλ να περιορίσει την προσφορά και να εξισορροπήσει τις αγορές πετρελαίου. Η παραγωγή του καρτέλ αυξήθηκε κατά 0,5% σε 32,87 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον προηγούμενο μήνα, δηλαδή κατά 172.600 βαρέλια σε σύγκριση με τον Ιούνιο

Ενισχύθηκε τον Ιούλιο η παραγωγή αργού του ΟΠΕΚ. Πρόκειται για ένα ακόμη πλήγμα στις προσπάθειες του καρτέλ να περιορίσει την προσφορά και να εξισορροπήσει τις αγορές πετρελαίου.

Η παραγωγή του καρτέλ αυξήθηκε κατά 0,5% σε 32,87 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον προηγούμενο μήνα, δηλαδή κατά 172.600 βαρέλια σε σύγκριση με τον Ιούνιο.

Η άνοδος, η οποία ήταν μικρότερη από την αύξηση που σημειώθηκε τον Ιούνιο, οφείλεται κυρίως στην υψηλότερη παραγωγή από τη Λιβύη, την Νιγηρία και τη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση του Οργανισμού.

Η έκθεση έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η Σαουδική Αραβία -το μεγαλύτερο μέλος του ΟΠΕΚ και ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αργού στον κόσμο- πιέζει εδώ και καιρό τα άλλα μέλη του καρτέλ για καλύτερη συμμόρφωση στη συμφωνία μείωσης της προσφοράς, επισημαίνει η Wall Street Journal.

Ο ΟΠΕΚ αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη της παγκόσμιας ζήτησης για πετρέλαιο φέτος κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα. Αναμένει πλέον αύξηση 1,37 εκατ. βαρελιών/ημέρα στην ζήτηση για το 2017. Για το 2018, η παγκόσμια ζήτηση προβλέπεται να αυξηθεί κατά 1,28 εκατ. βαρέλια την ημέρα, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2017.