Για Ενέργεια, Κυπριακό και Περιφερειακές Εξελίξεις Συζήτησαν Τηλεφωνικώς Αναστασιάδης και Σίσι

Για Ενέργεια, Κυπριακό και Περιφερειακές Εξελίξεις Συζήτησαν Τηλεφωνικώς Αναστασιάδης και Σίσι
energia.gr
Τετ, 9 Αυγούστου 2017 - 09:30
Ανταλλαγή απόψεων για τις περιφερειακές εξελίξεις είχε το απόγευμα της Τρίτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με τον Αιγύπτιο ομόλογο του, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι. Στη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας συμφωνήθηκε η ανάγκη ανάληψης κοινών δράσεων, δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης

Ανταλλαγή απόψεων για τις περιφερειακές εξελίξεις είχε το απόγευμα της Τρίτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με τον Αιγύπτιο ομόλογο του, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι. Στη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας συμφωνήθηκε η ανάγκη ανάληψης κοινών δράσεων, δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

 

Επίσης, έγινε εκτενής συζήτηση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις σχετικές με το θέμα διεργασίες σε επίπεδο Συμβουλίου Ασφαλείας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, o Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τη στάση των αρχών της Αιγύπτου ως μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ έγινε και εκτενής αναφορά στις πρόσφατες συζητήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τις σχέσεις ΕΕ - Αιγύπτου, με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο να αναγνωρίζει τον καθοριστικής σημασίας ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Οι Πρόεδροι Αναστασιάδης και Σίσι συζήτησαν και θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων Κύπρου και Αιγύπτου, με έμφαση στον τομέα της ενέργειας. Τέλος, συμφώνησαν να συναντηθούν σύντομα, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας με την Ελλάδα.