Η Tesla ανακοίνωσε σήμερα πως θα πουλήσει χρέος αξίας 1,5 δισ. δολαρίων προκειμένου να τονώσει τον ισολογισμό της και να χρηματοδοτήσει την παραγωγή του Model 3. Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανέφερε πως θα πουλήσει μη εξασφαλισμένο χρέος με εξοφλητική προτεραιότητα, με λήξη το 2025

Η Tesla ανακοίνωσε σήμερα πως θα πουλήσει χρέος αξίας 1,5 δισ. δολαρίων προκειμένου να τονώσει τον ισολογισμό της και να χρηματοδοτήσει την παραγωγή του Model 3.

Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανέφερε πως θα πουλήσει μη εξασφαλισμένο χρέος με εξοφλητική προτεραιότητα, με λήξη το 2025.

«Η Tesla προτίθεται να χρησιμοποιήσει τα καθαρά έσοδα από αυτή την προσφορά για να ισχυροποιήσει περαιτέρω τον ισολογισμό της, στη διάρκεια αυτής της περιόδου ραγδαίων αλλαγών με την κυκλοφορία του Model 3, αλλά και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς», τόνισε η εταιρία στην ανακοίνωσή της σύμφωνα με το MarketWatch.

Οι μετοχές της ενισχύθηκαν μετρίως μετά την ανακοίνωση, ωστόσο έκλεισαν 6,5% υψηλότερα την περασμένη εβδομάδα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Απρίλιο και μετά.

Οι μετοχές της τεχνολογικής εταιρίας έλαβαν τόνωση από τα τριμηνιαία της αποτελέσματα και από την παραγωγή του χαμηλού κόστους Model 3.