Αίγυπτος: Επιβολή Προσωρινών Δασμών Αντί–Dumping σε Χαλυβουργικά Προϊόντα Από Κίνα, Τουρκία και Ουκρανία

Αίγυπτος: Επιβολή Προσωρινών Δασμών Αντί–Dumping σε Χαλυβουργικά Προϊόντα Από Κίνα, Τουρκία και Ουκρανία
energia.gr
Δευ, 7 Αυγούστου 2017 - 17:28
Το Υπουργείο Εμπορίου της Αιγύπτου εξέδωσε ανακοίνωση στις 7 Ιουνίου σχετικά με την επιβολή, για διάστημα τεσσάρων μηνών, εισαγωγικού δασμού αντί – dumping σε χαλυβουργικά προϊόντα με προέλευση από την Κίνα, την Τουρκία και την Ουκρανία. Το ύψος του εν λόγω δασμού ανέρχεται σε 17% για τον κινεζικό χάλυβα, 10%-19% για τον τουρκικό και 15%-27% για τον ουκρανικής προέλευσης, αντίστοιχα

Το Υπουργείο Εμπορίου της Αιγύπτου εξέδωσε ανακοίνωση στις 7 Ιουνίου σχετικά με την επιβολή, για διάστημα τεσσάρων μηνών, εισαγωγικού δασμού αντί – dumping σε χαλυβουργικά προϊόντα με προέλευση από την Κίνα, την Τουρκία και την Ουκρανία.

 

Το ύψος του εν λόγω δασμού ανέρχεται σε 17% για τον κινεζικό χάλυβα, 10%-19% για τον τουρκικό και 15%-27% για τον ουκρανικής προέλευσης, αντίστοιχα.

 

Όπως αναφέρεται στο δελτίο της ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο, το οποίο επικαλείται το Ελληνο-Αραβικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Αναπτύξεως, η λήψη του μέτρου εδράστηκε σε διεξοδική μελέτη και αποσκοπεί στην προστασία της τοπικής βιομηχανίας από επιβλαβείς πρακτικές από τις εναλλακτικές εισαγωγές.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων Καΐρου ([email protected] , τηλ. 00202 27952036).