Οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες Toyota και Mazda ανακοίνωσαν σήμερα την πρόθεσή τους να κατασκευάσουν από κοινού ένα εργοστάσιο 1,6 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ. Παράλληλα, ενώ η Toyota θα εξαγοράσει το 5% της μικρότερης ανταγωνίστριας της.Σύμφωνα με το Reuters, οι εταιρείες ανέφεραν εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασίας στον τομέα της ανάπτυξης πρότζεκτ κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες Toyota και Mazda ανακοίνωσαν σήμερα την πρόθεσή τους να κατασκευάσουν από κοινού ένα εργοστάσιο 1,6 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ. Παράλληλα, ενώ η Toyota θα εξαγοράσει το 5% της μικρότερης ανταγωνίστριας της.Σύμφωνα με το Reuters, οι εταιρείες ανέφεραν εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασίας στον τομέα της ανάπτυξης πρότζεκτ κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των δύο εταιρειών, το εργοστάσιο θα αρχίσει να λειτουργεί το 2021 και θα είναι σε θέση να παράγει 300.000 οχήματα τον χρόνο, ενώ σε αυτό θα απασχολούνται περίπου 4.000 εργαζόμενοι. Στο νέο εργοστάσιο θα κατασκευάζεται το Toyota Corolla και ένα νέο crossover μοντέλο της Mazda.

Από την πλευρά του, ο Iάπωνας υπουργός Εμπορίου καλωσόρισε τη συνεργασία των δύο εταιρειών για την κατασκευή αυτοκινήτων νέας γενιάς.