Το Ιράν διαμαρτυρήθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις κυρώσεις που του επεβλήθησαν από τις ΗΠΑ σχετικά με το πρόγραμμα κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων. Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, δήλωσε σήμερα ότι η επιβολή των κυρώσεων συνιστά παραβίαση της συμφωνίας για τα πυρηνικά μεταξύ του Ιράν και των μεγάλων δυνάμεων

Το Ιράν διαμαρτυρήθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις κυρώσεις που του επεβλήθησαν από τις ΗΠΑ  σχετικά με το  πρόγραμμα κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων.

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, δήλωσε σήμερα ότι η επιβολή των  κυρώσεων συνιστά παραβίαση της συμφωνίας για τα πυρηνικά μεταξύ του Ιράν και των μεγάλων δυνάμεων.

Η συμφωνία για τα πυρηνικά γνωστή και  ως JCPOA, υπεγράφη το 2015 μεταξύ  του Ιράν και έξι παγκοσμίων δυνάμεων ήτοι  ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία, Κίνα, Βρετανία και Γερμανία και είχε ως αποτέλεσμα την άρση των περισσοτέρων κυρώσεων που είχαν επιβληθεί στο Ιράν με αντάλλαγμα τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της χώρας.

«Η ιρανική αρχή που επιβλέπει την εφαρμογή της JCPOA εξέτασε τις νέες αμερικανικές κυρώσεις κι απεφάνθη ότι αντιβαίνουν σε τμήματα της πυρηνικής συμφωνίας», δήλωσε ο Αλί Λαριτζανί, όπως μεταδίδει το το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

(από την εφημερίδα "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ")