Η BP επέστρεψε στα κέρδη στο β΄ τρίμηνο, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη από το κόστος αντικατάστασης (μέγεθος παρόμοιο με αυτό που ανακοινώνουν οι αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες για τα κέρδη) διαμορφώθηκαν στα 553 εκατ. δολάρια για τη χρήση, σε σχέση με τις ζημιές των 2,2 δισ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο

Η BP επέστρεψε στα κέρδη στο β΄ τρίμηνο, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη από το κόστος αντικατάστασης (μέγεθος παρόμοιο με αυτό που ανακοινώνουν οι αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες για τα κέρδη) διαμορφώθηκαν στα 553 εκατ. δολάρια για τη χρήση, σε σχέση με τις ζημιές των 2,2 δισ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο.

Η βρετανική πετρελαϊκή ανακοίνωσε ότι δημιούργησε 4,9 δισ. δολάρια σε λειτουργικές ταμειακές ροές στο β΄ τρίμηνο, έναντι των 3,9 δισ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο.

Η παραγωγή πετρελαίου και αερίου αυξήθηκε 9,9% στα 2,4 εκατ. βαρέλια. Η εταιρεία υλοποιεί σχέδιο αύξησης της παραγωγής κατά 800.000 βαρέλια ημερησίως μέχρι το 2020.

Το κόστος που σχετίζεται με τη διαρροή στον Κόλπο του Μεξικού το 2010 ήταν ο κύριος λόγος για την αύξηση του καθαρού χρέους στα 39,8 δισ. δολάρια έναντι των 30,9 δισ. δολαρίων στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2016.

«Αναμένουμε ότι αυτό θα βελτιωθεί στο β΄ μισό καθώς αυτές οι πληρωμές μειώνονται και συνυπολογίζονται τα έσοδα από τις πωλήσεις προς το τέλος του έτους», ανέφερε ο οικονομικός διευθυντής Brian Gilvary.