Πέθανε ο... Γάτος Δήμαρχος Χωριού της Αλάσκα (Pics&Vid)

energia.gr
Δευ, 24 Ιουλίου 2017 - 16:35

Στις ημέρες μας όπου οι πολιτικοί κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν μία ψήφο, ο δήμαρχος της μικρής πόλης Ταλκίτνα, στην Αλάσκα, ήταν διαφορετικός. Ο λόγος για τον Στάμπς, έναν πανέμορφο μπεζ γάτοπου από το 1997 βρισκόταν στο «τιμόνι» της πόλης.

Η είδηση του θανάτου του Στάμπς βύθισε στη θλίψη τους κατοίκους της πόλης, οι οποίοι εδώ και 20 χρόνια τον ψήφιζαν για δήμαρχο.

Μία ζωή στο προσκήνιο

Ο Stubbs εκλέχθηκε πριν από ολόκληρα 20 χρόνια στη δημαρχία της πόλης. Όταν ήταν μικρός βρέθηκε μαζί με άλλα μωρά γατιά σε ένα κουτί έξω από ένα πολυκατάστημα της πόλης. Η διευθύντρια του καταστήματος αποφάσισε να τον κρατήσει και τον ονόμασε Στάμπς.

Πώς βρέθηκε όμως στη δημαρχία; Όταν ήρθε η ώρα των δημοτικών εκλογών, οι υποψήφιοι που κατέβηκαν δεν ικανοποιούσαν κανέναν. Έγραψαν στα ψηφοδέλτια το όνομα Στάμπς και κάπως έτσι ο όμορφος αυτός γατούλης βγήκε πρώτος σε ψήφους και ανακηρύχθηκε ως ανεπίσημος δήμαρχος της πόλης.

Το 2013 ένας σκύλος επιτέθηκε στον Σταμπς με αποτέλεσμα να του προκαλέσει σοβαρά τραύματα. Τα προβλήματα στους πνεύμονές του όμως δεν τον κράτησαν μακριά από τα καθήκοντά του. Σε λίγες ημέρες επέστρεψε ξανά στο σπίτι του.

Το 2015, λόγω γήρατος, οι εμφανίσεις του περιορίστηκαν. Την Κυριακή ο Σταμπς πέθανε με τους ιδιοκτήτες του να δηλώνουν ότι μπορεί να πάρει τη θέση του ένα από τα πολλά γατάκια που έχουν. 

 


 

(από www.cnn.gr)

Διαβάστε ακόμα