Έντονο προβληματισμό δημιουργεί η μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ με ρυθμούς ...χελώνας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσίασε ο επικεφαλής της επιχείρησης κ. Μανώλης Παναγιωτάκης, μιλώντας στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων. Γιατί είπε ότι "η ΔΕΗ δεν μπορεί να ταξιδεύει στη φουρτούνα του ανταγωνισμού δεμένη στο κατάρτι του κράτους”
Έντονο προβληματισμό δημιουργεί η μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ με ρυθμούς ...χελώνας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσίασε ο επικεφαλής της επιχείρησης κ. Μανώλης Παναγιωτάκης, μιλώντας στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων.

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη έχουν μειωθεί φέτος (μέχρι τις 31 Μαΐου) κατά 27 εκατ. ευρώ περίπου, στα 2,231 δις, έναντι 2,258 δις το 2016 και 2,298 δις το 2015.

Από τα στοιχεία επιβεβαιώνεται και αυτό που είπε ο κ. Παναγιωτάκης ότι η πολιτική εισπραξιμότητας έχει φθάσει στα όρια της, ωστόσο προσέθεσε ότι τα προγράμματα διακανονισμών και διευκολύνσεων θα συνεχισθούν. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη «τρέχουν» οι διαδικασίες για πρόσληψη εξειδικευμένου συμβούλου.

Σε μία συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία, ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε ότι "η ΔΕΗ δεν μπορεί να ταξιδεύει στη φουρτούνα του ανταγωνισμού δεμένη στο κατάρτι του δημοσίου", αναφερόμενος στις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται για τη λήψη αποφάσεων, όταν οι ανταγωνιστές της στην αγορά προφανώς δεν αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα.

Σε ότι αφορά τη διαδικασία πώλησης του 40% των λιγνιτικών μονάδων, ο κ. Παναγιωτάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από την αγορά και σημείωσε ότι αυτό το εγχείρημα πρέπει να επιτύχει προκειμένου να αποφευχθούν πιο σκληρά μέτρα.

Μέσα στους επόμενους μήνες, προσέθεσε, η ΔΕΗ θα ολοκληρώσει το νέο στρατηγικό και επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο θα δίνει έμφαση και σε άλλες δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα την αγορά φυσικού αερίου, την πώληση ενεργειακών υπηρεσιών και την αποθήκευση ενέργειας.Επί τάπητος είναι ακόμα η αναβίωση του παλαιότερου σχεδίου για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 200 MW στην Πτολεμαΐδα.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ ανέδειξε στην ομιλία του και το σχέδιο για την διάθεση χαρτοφυλακίων πελατών στην αγορά, λέγοντας ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα κατατεθεί στο ΥΠΕΝ η σχετική εισήγηση της επιχείρησης. Αν και παραδέχθηκε ότι υπάρχουν επιφυλάξεις από την πλευρά της Κομισιόν, εξέφρασε την ελπίδα, ότι η ΔΕΗ θα καταφέρει με την επιχειρηματολογία της να πείσει τις Βρυξέλλες.