Η Ρωσία επιθυμεί τη διατήρηση της τρέχουσας συμφωνίας του ΟΠΕΚ. Ως εκ τούτου, είναι αντίθετη σε πιθανή πρόταση για βαθύτερες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου κατά τη συνάντηση των υπουργών των μεγάλων παραγωγών αργότερα αυτό τον μήνα. Αυτό ανέφεραν τέσσερις Ρώσοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι

Η Ρωσία επιθυμεί τη διατήρηση της τρέχουσας συμφωνίας του ΟΠΕΚ. Ως εκ τούτου, είναι αντίθετη σε πιθανή πρόταση για βαθύτερες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου κατά τη συνάντηση των υπουργών των μεγάλων παραγωγών αργότερα αυτό τον μήνα. Αυτό ανέφεραν τέσσερις Ρώσοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Οποιαδήποτε παραπάνω μείωση στην προσφορά, τόσο σύντομα μετά την παράταση της υπάρχουσας συμφωνίας, θα στείλει το λάθος μήνυμα στην αγορά πετρελαίου, τόνισε ένας από τους εν λόγω Ρώσους αξιωματούχους σύμφωνα με το Bloomberg. Μια τέτοια κίνηση θα υπονοούσε ότι ο ΟΠΕΚ, η Ρωσία και οι σύμμαχοί τους ανησυχούν πως η συμφωνία τους δεν κάνει αρκετά για να στηρίξει τις τιμές, εξήγησε ο αξιωματούχος.

Η Ρωσία σχεδιάζει να φιλοξενήσει μια συνάντηση με κάποιους από τους υπουργούς μελών του καρτέλ και αρκετούς άλλους που δεν είναι μέλη του Οργανισμού, στις 24 Ιουλίου στην Αγία Πετρούπολη. Τα μέρη θα συζητήσουν την πρόοδο έναντι του στόχου για εξάλειψη του κορεσμού στην παγκόσμια προσφορά.

Οι Ρώσοι πετρελαιοπαραγωγοί, κρατικοί και μη, έχουν οικειοθελώς μειώσει την παραγωγή κατά περίπου 300.000 βαρέλια την ημέρα από το μετα-σοβιετικό ρεκόρ που άγγιξε τον Οκτώβριο, προκειμένου να στηρίξουν τις τιμές. Ο υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ συμφώνησε τον Μάιο στην παράταση της συμφωνίας για εννέα μήνες, μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2018.

Μία από τις πηγές τονίζει ότι μέρος της κυβέρνησης έχει αντίρρηση, τόσο σε περισσότερες περικοπές, όσο και σε τυχόν δεύτερη παράταση της συμφωνίας. Όσο περισσότερο βρίσκονται σε ισχύ αυτές οι μειώσεις, τόσο χειρότερη θα είναι η μεταβλητότητα, όταν οι παραγωγοί δεν θα περιορίζονται πλέον από τη συμφωνία, εξήγησε.