Αναβολή για μία εβδομάδα, στις 19 Ιουλίου, πήρε τελικά η τρίτη για εφέτος και τέταρτη συνεχόμενη συνολικά δημοπρασία ΝΟΜΕ, ενώ η χαμηλότερη τιμή εκκίνησης προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της ΔΕΗ. Από την άλλη πλευρά, αναμένεται να εκδηλωθεί ισχυρό ενδιαφέρον από τους εναλλακτικούς προμηθευτές, λόγω και των πολύ υψηλότερων τιμών στη χονδρεμπορική αγορά
Αναβολή για μία εβδομάδα, στις 19 Ιουλίου, πήρε τελικά η τρίτη για εφέτος και τέταρτη συνεχόμενη συνολικά δημοπρασία ΝΟΜΕ, ενώ η χαμηλότερη τιμή εκκίνησης προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της ΔΕΗ.

Σημειώνεται ότι μόνο για το πρώτο τρίμηνο του 2017 η ΔΕΗ επιβαρύνθηκε από τα ΝΟΜΕ με 21,8 εκατ. ευρώ.
 
Από την άλλη πλευρά, αναμένεται να εκδηλωθεί ισχυρό ενδιαφέρον από τους εναλλακτικούς προμηθευτές, λόγω και των πολύ υψηλότερων τιμών (ΟΤΣ) στη χονδρεμπορική αγορά.
 
Ο ΛΑΓΗΕ ανακοίνωσε χθες την αναβολή της δημοπρασίας για διαδικαστικούς λόγους (δεν είχε ετοιμασθεί έγκαιρα η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση). Η κατώτατη τιμή αποτελεί, προφανώς, προαπαιτούμενο τεχνικό χαρακτηριστικό των δημοπρατούμενων προθεσμιακών προϊόντων και συνεπώς δεν μπορεί να γίνει δημοπρασία χωρίς να οριστεί ποια θα είναι αυτή.

Η ΡΑΕ πρότεινε να διαμορφωθεί σε 32,05 ευρώ/MWh, έναντι 37,37 ευρώ στις προηγούμενες δημοπρασίες. 

Με την ΟΤΣ να κινείται τον Ιούνιο στα επίπεδα των €51.32/ MWh (+12% έναντι του προηγούμενο μήνα και +24% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2016), είναι σαφές ότι θα εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον για τα 145MWh/h της δημοπρασίας και η τελική τιμή εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί υψηλότερα από τα 32,05 ευρώ. 

Είναι μία ευκαιρία και για τους μικρότερους -μη καθετοποιημένους- παίκτες να αποκτήσουν πακέτα ηλεκτρικής ενέργειας σε ελκυστικές τιμές, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο το περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς. 

Απομένει μία ακόμα δημοπρασία για φέτος, προς τα τέλη του έτους, με μεγαλύτερες δημοπρατούμενες ποσότητες (περί τις 200 MWh/h).