Σαουδική Αραβία: Σε Εξέλιξη οι Διαβουλεύσεις για την Παράταση της Συμφωνίας Μείωσης της Παραγωγής Αργού

Σαουδική Αραβία: Σε Εξέλιξη οι Διαβουλεύσεις για την Παράταση της Συμφωνίας Μείωσης της Παραγωγής Αργού
energia.gr
Παρ, 21 Απριλίου 2017 - 09:44
Ο ΟΠΕΚ είναι πολύ πιθανό να καταλήξει σε συμφωνία παράτασης της μείωσης της παραγωγής αργού και στο δεύτερο εξάμηνο του 2017, σύμφωνα με τον υπουργό Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας

Ο ΟΠΕΚ είναι πολύ πιθανό να καταλήξει σε συμφωνία παράτασης της μείωσης της παραγωγής αργού και στο δεύτερο εξάμηνο του 2017, σύμφωνα με τον υπουργό Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας.

Η υποστήριξη της πρότασης επέκτασης της συμφωνίας από τη Σαουδική Αραβία, είναι κρίσιμης σημασίας για τον ΟΠΕΚ, οι εκπρόσωποι των χωρών-μελών του οποίου θα συναντηθούν στη Βιέννη στις 25 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι τα κράτη - μέλη του ΟΠΕΚ δεσμεύτηκαν πέρυσι να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως, σε μία προσπάθεια να περιορίσουν την υπερπροσφορά πετρελαίου στις αγορές.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid al-Falih, άφησε χθες να εννοηθεί ότι εξελίσσονται εκτεταμένες παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις μεταξύ των μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών, εν όψει της συνάντησης στις 25 Μαΐου. 

Ανέφερε, επίσης, πως υπάρχει σε πρώτη φάση συμφωνία για τη συνέχιση της μειωμένης παραγωγής, αλλά προσέθεσε πως κάποιες από τις χώρες δεν έχουν κάνει ακόμα σαφείς τις προθέσεις τους.

«Χτίζεται η συναίνεση, αν και δεν έχει επιτευχθεί ακόμα», δήλωσε ο Falih, αναφέροντας ότι ακόμα βρίσκεται σε διαδικασία συνομιλιών με άλλους υπουργούς. «Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με όλες τις χώρες του ΟΠΕΚ. Δεν έχουμε φτάσει σε βέβαιη συμφωνία, αλλά η συναίνεση χτίζεται», συμπλήρωσε.