ΟΠΕΚ: Στις 25 Μαΐου η Απόφαση για την Επέκταση της Συμφωνίας Μείωσης της Παραγωγής

ΟΠΕΚ: Στις 25 Μαΐου η Απόφαση για την Επέκταση της Συμφωνίας Μείωσης της Παραγωγής
energia.gr
Πεμ, 20 Απριλίου 2017 - 08:56
«Διακυβεύεται η αξιοπιστία» του ΟΠΕΚ, καθώς το καρτέλ διαπραγματεύεται την εφαρμογή της συμφωνίας-ορόσημο που σχεδιάστηκε για να αναχαιτίσει την υπερπροσφορά πετρελαίου παγκοσμίως, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Mohammad Sanusi Barkindo

«Διακυβεύεται η αξιοπιστία» του ΟΠΕΚ, καθώς το καρτέλ διαπραγματεύεται την εφαρμογή της συμφωνίας-ορόσημο που σχεδιάστηκε για να αναχαιτίσει την υπερπροσφορά πετρελαίου παγκοσμίως, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Mohammad Sanusi Barkindo.

«Θέτουμε τη διαδικασία εφαρμογής ως πρώτη προτεραιότητα, όπως της αρμόζει, γιατί διακυβεύεται η αξιοπιστία μας (…) μπορώ να σας πως είμαστε πολύ αφοσιωμένοι στην πλήρη συμμόρφωση με τις αποφάσεις που πήραμε και μέχρι στιγμής όλα βαίνουν καλώς», τόνισε ο γενικός γραμματέας, μιλώντας στο CNBC.

Στη διάρκεια Φόρουμ στο Άμπου Ντάμπι, ο Barkindo υποστήριξε πως οι παραγωγοί πλησιάζουν ακόμη περισσότερο στο να ισορροπήσουν την αγορά. Πρόσθεσε, ακόμη, πως η απόφαση για το αν θα παραταθεί η συμφωνία πέραν του Ιουνίου μπορεί να αναμένεται στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ στις 25 Μαΐου.

Ο γενικός γραμματέας περιέγραψε την αγορά πετρελαίου ως «εύρωστη» και πρόσθεσε ότι τα στοιχεία δείχνουν «πολύ ενθαρρυντικά»,  καθώς περνάει ο καιρός. Επιπλέον. επανέλαβε την ικανοποίησή του για τη συμμόρφωση που έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα οι παραγωγοί τόσο εντός όσο και εκτός του καρτέλ.

Ερωτηθείς για το αν συμμερίζεται τις προβλέψεις των Goldman Sachs και Citigroup, για άνοδο των τιμών του πετρελαίου πάνω από τα 65 δολάρια/βαρέλι μέχρι το τέλος του έτους, ο Barkindo υποστήριξε πως «βάσει πολιτικής, εμείς στον ΟΠΕΚ δεν παρασυρόμαστε από τις τιμές».