Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας στην Κίνα μειώθηκαν τον Φεβρουάριο, αν και το Βασίλειο παρέμεινε ο κορυφαίος προμηθευτής της Κίνας, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα του Βασιλείου να παραμείνει κυρίαρχο στην Ασία παρά τις περικοπές στην παραγωγή παγκοσμίως

Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας στην Κίνα μειώθηκαν τον Φεβρουάριο, αν και το Βασίλειο παρέμεινε ο κορυφαίος προμηθευτής της Κίνας, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα του Βασιλείου να παραμείνει κυρίαρχο στην Ασία παρά τις περικοπές στην παραγωγή παγκοσμίως.

Οι εισαγωγές πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας από την Κίνα μειώθηκαν 14% σε σχέση με το περασμένο έτος στους 4,7 εκατ. μετρικούς τόνους, σχεδόν 1,23 εκατ. βαρέλια ημερησίως, σύμφωνα με τις τελωνειακές αρχές της Κίνας. 

"Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη διότι η Σαουδική Αραβία έχει μειώσει την παραγωγή της προκειμένου να συμμορφωθεί με την συμφωνία μείωσης της παραγωγής. Αυτό σημαίνει ότι όσο η εσωτερική κατανάλωση της Σαουδικής Αραβίας δεν μειώνεται δραστικά, θα έχει λιγότερα να εξάγει", τόνισε ο Nelson Wang, ενεργειακός αναλυτής της CLSA.

Η Κίνα δεν είναι η μόνη που παίρνει λιγότερο πετρέλαιο από τη Σαουδική Αραβία. Τα αμερικανικά στοιχεία εμφάνισαν ότι οι εξαγωγές αργού των ΗΠΑ για την εβδομάδα που έληξε στις 17 Μαρτίου, μειώθηκαν κατά 219.000 βαρέλια σε σχέση με την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου.