Πέντε νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός από την έκρηξη που σημειώθηκε την Τετάρτη σε εγκαταστάσεις της Pemex, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες η κρατική μεξικανική εταιρεία πετρελαίου

Πέντε νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός από την έκρηξη που σημειώθηκε την Τετάρτη σε εγκαταστάσεις της Pemex, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες η κρατική μεξικανική εταιρεία πετρελαίου.

Η έκρηξη έγινε σε τερματικό σταθμό αποθήκευσης και διανομής, δίπλα σε ένα διυλιστήριο, στη Σαλαμάνκα, στην Πολιτεία του Γουαναχουάτο, στο κεντρικό Μεξικό.

Τραυματίστηκαν οκτώ άνθρωποι, τρεις υπάλληλοι της Pemex και πέντε εργαζόμενοι σε εταιρείες που έχουν αναλάβει υπεργολαβίες. Την Πέμπτη, η Pemex ανακοίνωσε ότι οι τέσσερις από τους εργαζόμενους υπέκυψαν στα τραύματά τους, ανάμεσά τους οι δύο υπάλληλοί της.

Το πέμπτο θύμα εργαζόταν για μια ιδιωτική εταιρεία.

Οι εκρήξεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις είναι σχετικά συνηθισμένες στο Μεξικό, ένα φαινόμενο που οφείλεται αρκετές φορές και στη δράση των κυκλωμάτων λαθρεμπορίας καυσίμων.

Τον Απρίλιο του 2016, 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν, εξαιτίας έκρηξης σε εργοστάσιο μιας εταιρείας που είχε αναλάβει σύμβαση έργου της Pemex στην Πολιτεία της Βερακρούς, στο ανατολικά της χώρας.