Ο ΓΓ του ΟΠΕΚ, Sanusi Barkindo, πρόκειται να παρευρεθεί στις εργασίες διαλόγου ανάμεσα στο καρτέλ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών και τη Ρωσία, που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο. Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, ο Barkindo συναντήθηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βιέννη με τον δρ. Sun Xiansheng, ΓΓ του International Energy Forum (IEF), που εδρεύει στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας

Ο ΓΓ του ΟΠΕΚ, Sanusi Barkindo, πρόκειται να παρευρεθεί στις εργασίες διαλόγου ανάμεσα στο καρτέλ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών και τη Ρωσία, που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, ο Barkindo συναντήθηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βιέννη με τον δρ. Sun Xiansheng, ΓΓ του International Energy Forum ( IEF), που εδρεύει στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΠΕΚ, ο ΓΓ του καρτέλ ανανέωσε την πρόσκληση προς τον δρ. Xiansheng να συμμετάσχει, ως επίτιμος προσκεκλημένος, στον ενεργειακό διάλογο ΟΠΕΚ-Ρωσίας, που αναμένεται να λάβει χώρα τον Ιούνιο.

Όπως μετέδιδαν νωρίτερα τα ΜΜΕ, ο Barkindo αναμένεται να συμμετάσχει στον διάλογο, αλλά ακόμη εκκρεμεί ο καθορισμός της ημερομηνίας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα υπάρχει μία πιθανότητα οι συνομιλίες να διεξαχθούν το Σεπτέμβριο.

Νωρίτερα, ο ΓΓ του ΟΠΕΚ είχε δηλώσει στο ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS ότι σχεδιάζει να επισκεφθεί τη Ρωσία τον Ιούνιο και να συμμετάσχει στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.