Άνοδος 1,5% για τις Τιμές του Πετρελαίου Μετά την Απρόσμενη Μείωση των Αποθεμάτων Αργού στις ΗΠΑ

Άνοδος 1,5% για τις Τιμές του Πετρελαίου Μετά την Απρόσμενη Μείωση των Αποθεμάτων Αργού στις ΗΠΑ
energia.gr
Τετ, 15 Μαρτίου 2017 - 09:27
Οι τιμές του πετρελαίου ανακάμπτουν σήμερα από τα χαμηλά τριών μηνών, σημειώνοντας σημαντικά κέρδη, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του Αμερικανικού Πετρελαϊκού Ινστιτούτου (API) που έδειξαν μείωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα

Οι τιμές του πετρελαίου ανακάμπτουν σήμερα από τα χαμηλά τριών μηνών, σημειώνοντας σημαντικά κέρδη, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του Αμερικανικού Πετρελαϊκού Ινστιτούτου (API) που έδειξαν μείωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

Τα αποθέματα μειώθηκαν κατά 531.000 βαρέλια, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν, κατά μέσο όρο, αύξηση κατά 3,7 εκατ. βαρέλια.

Εφόσον η μείωση επιβεβαιωθεί και από τα στοιχεία που θα ανακοινώσει αργότερα σήμερα η κυβερνητική Υπηρεσία Ενέργειας (EIA), θα πρόκειται για την πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό έπειτα από εννέα συνεχόμενες εβδομάδες αύξησης.

Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) ενισχύθηκε νωρίτερα σήμερα κατά 83 σεντς ή 1,7% στα 48,42 δολάρια/βαρέλι, Στις προηγούμενες επτά συνεδριάσεις το WTI κινήθηκε πτωτικά.

Το Μπρεντ σημειώνε άνοδο 76 σεντς ή 1,5% στα 51,68 δολάρια, ενώ χθες είχε κλείσει με απώλειες 43 σεντς στα 50,92 δολάρια, χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Νοέμβριο.