Νέο Κρούσμα Πειρατείας στα Ανοικτά της Σομαλίας Μετά Από Τρία Χρόνια - Επίθεση σε Πετρελαιοφόρο Τάνκερ

Νέο Κρούσμα Πειρατείας στα Ανοικτά της Σομαλίας Μετά Από Τρία Χρόνια - Επίθεση σε Πετρελαιοφόρο Τάνκερ
energia.gr
Τρι, 14 Μαρτίου 2017 - 18:07
Σομαλοί πειρατές κατέλαβαν πετρελαιοφόρο τάνκερ στον Ινδικό Ωκεανό. Αξιωματικός της χωροφυλακής του ΒΔ Πούντλαντ της Σομαλίας δήλωσε στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολία ότι τουλάχιστον 15 πειρατές μαζί με κάποιους ψαράδες κατέλαβαν περτρελαιοφόρο υπό σημαία Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων το βράδυ της Δευτέρας

Σομαλοί πειρατές κατέλαβαν πετρελαιοφόρο τάνκερ στον Ινδικό Ωκεανό. Αξιωματικός της χωροφυλακής του ΒΔ Πούντλαντ της Σομαλίας δήλωσε στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολία ότι τουλάχιστον 15 πειρατές μαζί με κάποιους ψαράδες κατέλαβαν περτρελαιοφόρο υπό σημαία Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων το βράδυ της Δευτέρας.

«Μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι εμπλέκονταν Σομαλοί πειρατές. Το πλοίο κατευθυνόταν προς την πόλη Αλούλα του Πούντλαντ», δήλωσε τηλεφωνικά στο Ανατολία ο Abdi Adde.

Σύμφωνα με ντόπιο που μίλησε στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, οι αρχές του Πούντλαντ μαζί με πρεσβύτερους των φυλών της περιοχής προσπαθούν να διαπραγματευτούν με τους πειρατές. Οι τελευταίοι ζητούν λύτρα καθώς και τον τερματισμό της παράνομης αλιείας από ξένους ψαράδες που ψαρεύουν στα σομαλικά ύδατα. Ο ίδιος ντόπιος δήλωσε ότι οι ψαράδες της περιοχής θεωρούν ότι ξένοι ψαράδες καταστρέφουν τις πηγές βιοπορισμού τους.

Το συμβάν αποτελεί το πρώτο κρούσμα πειρατείας στις ακτές της Σομαλίας εδώ και τρία χρόνια.