Με παρουσιαστή-έκπληξη τον πρώην υφυπουργό Παιδείας και πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη θα καλύψει η ΕΡΤ τη συμμετοχή της Ελλάδας στο φετινό 62ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 13 Μαΐου στο Κίεβο.

Ο καθηγητής Φιλοσοφίας και ερασιτέχνης ηθοποιός αναμένεται να προσδώσει ένα φρέσκο, διαφορετικό αέρα στην ελληνική αποστολή καθώς μαζί με τον συνθέτη Δημήτρη Κοντόπουλο, τoν σκηνοθέτη Φωκά Ευαγγελινό και την ερμηνεύτρια Demy θα συνθέσουν την «dream team» που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο Θ. Πελεγρίνης χαρακτήρισε μεγάλη τιμή την επιλογή του για σχολιαστή του ιστορικού διαγωνισμού και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ελληνική συμμετοχή, ενώ παρομοίωσε τη διοργάνωση της Eurovision με την αρχαιοελληνική γιορτή των Παναθηναίων, γιορτή που διεξαγόταν στην αρχαία Αθήνα προς τιμήν της θεάς Αθηνάς και περιελάμβανε μεταξύ άλλων λυρικά τραγούδια με τη συνοδεία κιθαρωδών και αυλωδών.

«Τι σχέση έχει το θέατρο και το τραγούδι με τη φιλοσοφία; Κι όμως, συνδέονται άρρηκτα ήδη από τα αρχαία χρόνια και το ίδιο συμβαίνει και στις μέρες μας. Σε τελική ανάλυση, όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, ο οποίος πρόσθεσε πως «η Demy έχει παλμό, έχει μια πολύ καλή φωνή και έχει αυτό το ντάρλα-ντιρλαντά που ζητάει κανείς από την Eurovision. Νομίζω ότι θα πάμε καλά ».

Τέλος, για το ζήτημα έκανε δηλώσεις και η επί σειρά ετών παρουσιάστρια του θεσμού, Δάφνη Μπόκοτα στηρίζοντας την επιλογή Πελεγρίνη ενώ ταυτόχρονα δημοσιοποίησε πως η ίδια θα συμμετάσχει σε φιλοσοφικό συνέδριο που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, με τίτλο «Φιλοσοφία και μουσική: δώδεκα πόντοι από το νησί της Αφροδίτης».

(www.tokoulouri.com)