Σε θετικό έδαφος συνέχισαν χθες Παρασκευή να κινούνται οι τιμές του αργού, κλείνοντας με -οριακά έστω- κέρδη και σε εβδομαδιαία βάση. Αυξάνονται συνεχώς οι εταιρείες που επιστρέφουν ή επεκτείνουν την παραγωγή τους στις ΗΠΑ, λόγω της σταδιακής ανόδου των τιμών
Σε θετικό έδαφος συνέχισαν χθες Παρασκευή να κινούνται οι τιμές του αργού, κλείνοντας με -οριακά έστω- κέρδη και σε εβδομαδιαία βάση.

Το αμερικανικό αργό (WTI), συμβόλαιο παράδοσης Φεβρουαρίου, ενισχύθηκε κατά 1,05 δολάρια ή 2% στα 52,42 δολάρια το βαρέλι, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας ανήλθε έως τα 52,90 δολάρια. Το συμβόλαιο, το οποίο έληξε χθες, σημείωσε εβδομαδιαία κέρδη 0,1%. 

Το συμβόλαιο του Μαρτίου, έκλεισε στα 53,22 δολάρια, με κέρδη 1,10 δολαρίων ή 2,1%.

Η τιμή του Μπρεντ, στο συμβόλαιο Μαρτίου, σημείωσε άνοδο 1,33 δολαρίων ή 2,5% στα 55,49 δολάρια/βαρέλι. Σε εβδομαδιαία βάση, ενισχύθηκε κατά 0,1%.

Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου και η σταθεροποίηση τους πάνω από τα 50 δολάρια οδηγεί όλο και περισσότερους Αμερικανούς παραγωγούς shale oil να επιστρέψουν στην παραγωγή.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Baker Hughes έδειξαν ότι οι ενεργές εξέδρες γεώτρησης στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 29 σε 551 αυτή την εβδομάδα. \

Την περασμένη εβδομάδα ο αριθμός τους είχε μειωθεί, ωστόσο είχαν προηγηθεί 10 διαδοχικές εβδομαδιαίες αυξήσεις.