Ρωσία: «Τηρούμε τη Συμφωνία Μείωσης της Παραγωγής» - Πρόσκληση Από τον ΟΠΕΚ για Συμμετοχή στην Επιτροπή Εφαρμογής

Ρωσία: «Τηρούμε τη Συμφωνία Μείωσης της Παραγωγής» - Πρόσκληση Από τον ΟΠΕΚ για Συμμετοχή στην Επιτροπή Εφαρμογής
energia.gr
Τρι, 10 Ιανουαρίου 2017 - 18:46
Η Ρωσία τηρεί στις υποχρεώσεις της που σχετίζονται με τη συμφωνία για την περιστολή της παραγωγής πετρελαίου, σε συντονισμό με τον ΟΠΕΚ. Αυτό δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS

Η Ρωσία τηρεί στις υποχρεώσεις της που σχετίζονται με τη συμφωνία για την περιστολή της παραγωγής πετρελαίου, σε συντονισμό με τον ΟΠΕΚ. Αυτό δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

«Η Ρωσία αποτελεί μέρος των συμφωνιών. Φυσικά, τη ρωσική πλευρά ανταποκρίνεται σε όλα τα σημεία των συμφωνιών και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Βλαντίμιρ Πούτιν απέφυγε να δώσει συγκεκριμένα παραδείγματα ή στοιχεία για τη μείωση της παραγωγής, παραπέμποντας σχετικά τους δημοσιογράφους στο υπουργείο Ενέργειας.

Παράλληλα, όπως δήλωσε στο TASS o εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Ενέργειας, ελήφθη πρόσκληση από τον ΟΠΕΚ για συμμετοχή στην Υπουργική Επιτροπή που θα επιβλέπει την εφαρμογή της συμφωνίας μείωσης της παραγωγής αργού. Η Επιτροπή θα συνεδριάσει στην έδρα του Οργανισμού στη Βιέννη στις 21 και 22 Ιανουαρίου.

«Λάβαμε την πρόσκληση, δεν έχει ακόμη αποφασιστεί ποιος θα πάει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Ενέργειας της Βενεζουέλας, Eulogio del Pino, είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους ότι η Ρωσία πιθανόν να συμμετείχε στην παραπάνω Υπουργική Επιτροπή, βάσει της συμφωνίας στην οποία είχε καταλήξει ο ΟΠΕΚ.

Σύμφωνα με τον del Pino, ο Ρώσος ομόλογός του, Αλεξάντερ Νόβακ, επρόκειτο να προσκληθεί να συμμετάσχει στην επιτροπή, στην οποία θα λάμβαναν επίσης μέρος, εκπρόσωποι του Κουβέιτ, της Βενεζουέλας και της Αλγερίας, εκ μέρους του ΟΠΕΚ, καθώς και κάποια πετρελαιοπαραγωγά κράτη εκτός καρτέλ, τα οποία θα καθορίζονταν αργότερα.