Λίστα με 29 Μεγάλες Ξένες Εταιρείες που Έχουν το Δικαίωμα Συμμετοχής σε Διαγωνισμούς Πετρελαίου Δημοσίευσε η Τεχεράνη

Λίστα με 29 Μεγάλες Ξένες Εταιρείες που Έχουν το Δικαίωμα Συμμετοχής σε Διαγωνισμούς Πετρελαίου Δημοσίευσε η Τεχεράνη
energia.gr
Τρι, 3 Ιανουαρίου 2017 - 12:47
Μία λίστα 29 ξένων εταιρειών που εκπλήρωσαν τα κριτήρια συμμετοχής σε διαγωνισμούς για παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ιράν ανακοίνωσε η Εθνική Ιρανική Εταιρεία Πετρελαίου, NIOC, χθες Δευτέρα

Μία λίστα 29 ξένων εταιρειών που εκπλήρωσαν τα κριτήρια συμμετοχής σε διαγωνισμούς για παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ιράν ανακοίνωσε η Εθνική Ιρανική Εταιρεία Πετρελαίου, NIOC, χθες Δευτέρα.

Στη λίστα που δημοσίευσε η NIOC περιλαμβάνονται τα ονόματα μεγάλων ενεργειακών ομίλων από όλoν τον κόσμο, όπως της ισπανικής CEPSA, της κινεζικής CNPC, της ιταλικής Eni, των ρωσικών Gazprom και Lukoil, της αυστριακής OMV, της μαλαισιανής Petronas, της αμερικάνικής Shell και της γαλλικής Total.

Στόχος της Τεχεράνης είναι να αναζωογονήσει τους τομείς πετρελαίου και φυσικού αερίου μετά την ελάφρυνση των διεθνών κυρώσεων χάρη στη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, που υπεγράφη πέρυσι τον Ιούλιο.

Τα νέα πρότζεκτ θα ανατεθούν με βάση το νέο μοντέλο συμβολαίων πετρελαίου, που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο του Ιράν τον περασμένο Αύγουστο και που υπερψηφίστηκε από το Κοινοβούλιο τον Σεπτέμβριο.

Με το νέο μοντέλο ενθαρρύνεται η συμμετοχή διεθνών εταιρειών με στόχο να υπερκαλυφθούν τα κενά της εσωτερικής αγοράς αλλά και να αποκτηθεί εξελιγμένη τεχνογνωσία ώστε να βελτιωθεί η εξόρυξη σε ήδη υπάρχοντα πεδία.