Βιέννη: Πάνω Από 20 Χώρες Εντός κι Εκτός ΟΠΕΚ Αποφασίζουν Μείωση της Παραγωγής Αργού σε Μια Ιστορική Συνάντηση

Βιέννη: Πάνω Από 20 Χώρες Εντός κι Εκτός ΟΠΕΚ Αποφασίζουν Μείωση της Παραγωγής Αργού σε Μια Ιστορική Συνάντηση
energia.gr
Σαβ, 10 Δεκεμβρίου 2016 - 14:35
Η συνάντηση των αρμόδιων Υπουργών των πετρελαιοπαραγωγών κρατών εντός κι εκτός ΟΠΕΚ σήμερα στη Βιέννη αναμένεται να συγκεντρώσει εκπροσώπους από περισσότερες από 20 χώρες στις οποίες αντιστοιχεί η μισή και πλέον παραγωγή αργού του πλανήτη. Αυτό τόνισε μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους ο Υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας, Eulogio del Pino

Η συνάντηση των αρμόδιων Υπουργών των πετρελαιοπαραγωγών κρατών εντός κι εκτός ΟΠΕΚ σήμερα στη Βιέννη αναμένεται να συγκεντρώσει εκπροσώπους από περισσότερες από 20 χώρες στις οποίες αντιστοιχεί η μισή και πλέον παραγωγή αργού του πλανήτη. Αυτό τόνισε μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους ο Υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας, Eulogio del Pino.

«25 χώρες εντός και εκτός του ΟΠΕΚ θα συμμετάσχουν στη συνάντηση, αντιπροσωπεύοντας τη μισή παραγωγή πετρελαίου στον κόσμο», δήλωσε ο del Pino.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τον Ιρανό Υπουργό Πετρελαίου, Namdar Zanganeh, όλες οι χώρες που δήλωσαν συμμετοχή στη συνάντηση με τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ επιβεβαίωσαν την προθυμία του να στηρίξουν το καρτέλ:

«Όλα πάνε πολύ καλά. Έχουμε λάβει την έγκριση από μεγάλους παραγωγούς μη μέλη του ΟΠΕΚ. Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή για τον ΟΠΕΚ – αυτό το επίπεδο συνεργασίας, με τη συμβολή χωρών εντός κι εκτός του ΟΠΕΚ, και ειδικά της Ρωσίας», υπογράμμισε ο Ιρανός Υπουργός.

Από την πλευρά του, ο ΓΓ του Οργανισμού, Mohammad Barkindo, είχε νωρίτερα εκφράσει την πεποίθηση ότι οι πετρελαιοπαραγωγοί εκτός ΟΠΕΚ θα συμφωνήσουν με το στόχο για περιορισμό της παραγωγής κατά 600.000 βαρέλια την ημέρα.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι χώρες εντός κι εκτός του καρτέλ αναμένεται να υπογράψουν μια «ιστορική», όπως τη χαρακτήρισε, διακήρυξη μετά την κύρια συνάντηση των Υπουργών Πετρελαίου.

Μάλιστα, ο ΓΓ του ΟΠΕΚ δήλωσε ότι αναμένει πως, πέραν της Ρωσίας, άλλες 11 χώρες μη μέλη του Οργανισμού θα συμμετάσχουν στη συμφωνία περιορισμού της παραγωγής πετρελαίου με στόχο την άνοδο των διεθνών τιμών.