Η συμφωνία των χωρών - μελών του ΟΠΕΚ για το πάγωμα της «παραγωγής» αργού θα πρέπει να έχει ισχύ για έξι μήνες, δήλωσε χθες ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Μοχάμεντ Μπαρκίντο. Συνάντηση την Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη με εκπροσώπους παραγωγών εκτός ΟΠΕΚ

Η συμφωνία των χωρών - μελών του ΟΠΕΚ για το πάγωμα της «παραγωγής» αργού θα πρέπει να έχει ισχύ για έξι μήνες, δήλωσε την Τρίτη ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Μοχάμεντ Μπαρκίντο. 

Ο κ. Μπαρκίντο υποστήριξε ότι στη συνέχεια η συμφωνία θα αναθεωρηθεί.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των απόψεων, τόσο εντός όσο και εκτός ΟΠΕΚ, είναι για έξι μήνες και μετά για επανεξέταση», δήλωσε, στο περιθώριο του World Energy Congress στην Κωνσταντινούπολη.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ σημείωσε ακόμα πως η ανώτατη επιτροπή του Οργανισμού θα συναντηθεί στις 28 με 29 Οκτωβρίου στη Βιέννη.

Εν τω μεταξύ, όπως δήλωσε στο Reuters ο Σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας, σήμερα θα συναντηθούν στην Κωνσταντινούπολη, υπουργοί χωρών - μελών του ΟΠΕΚ με εκπροσώπους παραγωγών εκτός του Οργανισμού, όπως η Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν και πιθανώς το Μεξικό.