Στην τελική ευθεία για την υπογραφή συμβάσεων χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (EBRD), βρίσκεται η Τέρνα Ενεργειακή
Στην τελική ευθεία για την υπογραφή συμβάσεων χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (EBRD), βρίσκεται η Τέρνα Ενεργειακή.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, η εταιρεία έχει παρουσιάσει πολλά από τα έργα της, τα οποία βρίσκονται σε ώριμο στάδιο, με αποτέλεσμα και οι δύο τράπεζες να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρουν.

Αυτή την περίοδο βρισκόμαστε στη διαδικασία έγκρισης των χρηματοδοτήσεων, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, τονίζοντας ότι είναι θετικό το γεγονός ότι οι δύο τράπεζες στηρίζουν τις ελληνικές επιχειρήσεις, ειδικά μάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση που τα projects αφορούν τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
 
Το δάνειο που θα χορηγήσει η EBRD ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ και αφορά στη χρηματοδότηση ανάπτυξης ενός «πακέτου» αιολικών πάρκων ανά την επικράτεια. Ήδη, το ΔΣ της EBRD έχει ανάψει το πράσινο φως και η υπογραφή της σύμβασης αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Σημειώνεται ότι το ύψος του συγκεκριμένου project ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ. Εκτός από την EBRD, στο σχήμα θα συμμετέχει και ελληνική τράπεζα με την χορήγηση των υπολοίπων 10 εκατομμυρίων. 

Σε ότι αφορά την ΕΤΕΠ, οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και ακόμα δεν έχουν καταλήξει ως προς το ύψος του δανείου που θα χορηγηθεί στην εταιρεία. 

Το πακέτο των έργων που θα ενισχυθεί περιλαμβάνει τρία αιολικά πάρκα, συνολικής ονομαστικής ισχύος 50 MW, στον Δήμο Τανάγρας (Δερβενοχώρια).

Επισημαίνεται ότι η ΕΤΕπ συνήθως καταβάλει το 50% του κόστους των έργων που χρηματοδοτεί, ωστόσο, ενδεχομένως, οι διαπραγματεύσεις να καταλήξουν σε λίγο υψηλότερο ποσοστό.