Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και οι δραστηριότητες εξόρυξης δεν επηρεάζονται από τις τρέχουσες τιμές του αργού, τόνισε ο επικεφαλής της Saudi Aramco, καταδεικνύοντας ότι η Σαουδική Αραβία θα συνεχίζει να ακολουθεί την πολιτική υπεράσπισης του μεριδίου της στην παγκόσμια αγορά

Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και οι δραστηριότητες εξόρυξης δεν επηρεάζονται από τις τρέχουσες τιμές του αργού, τόνισε ο επικεφαλής της Saudi Aramco, καταδεικνύοντας ότι η Σαουδική Αραβία θα συνεχίζει να ακολουθεί την πολιτική υπεράσπισης του μεριδίου της στην παγκόσμια αγορά.

H Aramco θα συνεχίσει να επενδύει σε πετρελαϊκά projects μακροπρόθεσμα, ενώ οι πωλήσεις της στην αγορά της ανατολικής Ασίας αυξάνονται, είπε ο CEO της μεγαλύτερης παγκοσμίως εταιρείας εξαγωγών αργού, Αμίρ Νάσσερ, κατά την τελετή υπογραφής της συμφωνίας για μονάδα επεξεργασίας φυσικού αερίου στην πόλη Jubail.

Η εταιρεία εξετάζει ακόμα τα σχέδια για τη δημόσια προσφορά μετοχών και το αν θα εισάγει προς διαπραγμάτευση μετοχές και σε άλλα χρηματιστήρια εκτός από το Ριάντ, προσέθεσε.

«Δεν ανησυχούμε, ο αριθμός των πελατών μας στην Ασία αυξάνεται και διαφορετικοί πελάτες βλέπουν μεγάλη αξία στο να συνεργάζονται επιχειρηματικά με την Saudi Aramco», είπε, προσθέτοντας ότι «σε σύγκριση με την αρχή του έτους, οι τιμές του πετρελαίου βελτιώνονται συνεχώς»

Σχετικά με τη συμφωνία που υπεγράφη, αφορά την υπεράκτια μονάδα φυσικού αερίου Fadhili. Η ινδική Larsen & Toubro Ltd. κέρδισε το συμβόλαιο για την κατασκευή της μονάδας, στην οποία θα γίνεται επεξεργασία ως 2,5 δισ. κυβικών ποδιών ΦΑ την ημέρα μετά την ολοκλήρωση της στα τέλη του 2019. 

Η συνολική ικανότητα επεξεργασίας ΦΑ της Aramco θα ανέλθει στα 18 δισ. κυβικά πόδια/ημέρα ως το 2020, έναντι 12 δις πέρυσι. 

Η γαλλική Engie και η Saudi Electricity Co. κέρδισαν το συμβόλαιο για την κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην ίδια περιοχή. Συνολικά, ο προϋπολογισμός για όλο το project θα ανέλθει σε 13,3 δισ. δολάρια.