Σημαντική αύξηση εσόδων και κερδών αναμένει η διοίκηση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και για τη φετινή χρονιά, όπως επισημάνθηκε κατά το χθεσινό conference call με τους αναλυτές. Συνολικά, η εταιρεία λειτουργεί, κατασκευάζει ή έχει πλήρως αδειοδοτήσει 938 MW εγκαταστάσεων ΑΠΕ, σε Ευρώπη και Αμερική, ενώ στόχος είναι, μέσα στα επόμενα χρόνια, να προσεγγίσει το μέγεθος των 1.000 MW
Σημαντική αύξηση εσόδων και κερδών αναμένει η διοίκηση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και για τη φετινή χρονιά, όπως επισημάνθηκε κατά το χθεσινό conference call με τους αναλυτές για την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2015.

Όπως αναφέρθηκε στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές, ένα μεγάλο μέρος των εσόδων και των ταμειακών ροών (cash flow) προέρχεται από το εξωτερικό και κυρίως τις ΗΠΑ, την Πολωνία και τη Βουλγαρία.

Κατά την τηλεδιάσκεψη έγινε αναφορά στην επένδυση που υλοποιείται στη Ελλάδα (μονάδα 72 MW στον Αγ. Γεώργιο), καθώς και σε μία επένδυση που προωθείται στις ΗΠΑ.

Σε ότι αφορά ειδικότερα τις δραστηριότητες στο εξωτερικό, τονίστηκε ότι είναι πολύ σημαντικό που η εταιρεία ξεπέρασε τα 100 MW εγκατεστημένης ισχύος στην Πολωνία.

Για τη φετινή χρονιά, η διοίκηση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή εκτιμά ότι τα οικονομικά μεγέθη θα ενισχυθούν περαιτέρω, λόγω της αύξησης της εγκατεστημένης ισχύος σε Πολωνία και Ελλάδα.

Αυτή η πορεία εκτιμάται ότι θα συνεχισθεί και το 2017, με αποτέλεσμα η ανάπτυξη συνολικά στη διετία 2016-2017 να αναμένεται ιδιαίτερα ικανοποιητική.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία, το 2015 τα καθαρά κέρδη μετά από τα δικαιώματα μειοψηφίας αυξήθηκαν κατά 198,4% σε 17,4 εκατ. ευρώ και οι ενοποιημένες πωλήσεις κατά 25,5% σε 198,6 εκατ. ευρώ.

Οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες πριν τις μεταβολές του κεφαλαίου κίνησης διαμορφώθηκαν σε 103,8 εκατ. ευρώ, έναντι 74,7 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του Ομίλου ανέρχεται σε 664  MW, εκ των οποίων 394  MW στην Ελλάδα, 138  MW στις ΗΠΑ, 102  MW στην Πολωνία και 30  MW στην Βουλγαρία. Ταυτόχρονα, ο Όμιλος διαθέτει υπό κατασκευή ή έτοιμες προς κατασκευή εγκαταστάσεις ΑΠΕ ισχύος 274 MW στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Συνολικά, η εταιρεία λειτουργεί, κατασκευάζει ή έχει πλήρως αδειοδοτήσει 938 MW εγκαταστάσεων ΑΠΕ, στην Ευρώπη και την Αμερική. Στόχος της εταιρείας είναι, μέσα στα επόμενα χρόνια, να προσεγγίσει το μέγεθος των 1.000  MW έργων ΑΠΕ σε λειτουργία σε όλες τις χώρες δραστηριότητας της.