Washington Post: Ο Τραμπ Υποσχέθηκε στους CEO Πετρελαϊκών να Καταργήσει Ρυθμίσεις του Μπάϊντεν Υπέρ της Ηλεκτροκίνησης και Κατά του LNG

Washington Post: Ο Τραμπ Υποσχέθηκε στους CEO Πετρελαϊκών να Καταργήσει Ρυθμίσεις του Μπάϊντεν Υπέρ της Ηλεκτροκίνησης και Κατά του LNG
energia.gr
Πεμ, 9 Μαΐου 2024 - 16:20

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ και σημερινός υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών στις εφετινές προεδρικές εκλογές, Ντόναλντ Τραμπ, υποσχέθηκε να ανατρέψει δεκάδες περιβαλλοντικούς νόμους και πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν σε μια συνάντηση με κορυφαία στελέχη της αμερικανικής βιομηχανίας πετρελαίου

Στην ίδια συνάντηση, ο Τραμπ ζήτησε από τους εκπροσώπους της πετρελαιοβιομηχανίας να συγκεντρώσουν 1 δις δολάρια για την προεδρική του εκστρατεία, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Washington Post.


Η αμερικανική εφημερίδα, επικαλούμενη άγνωστες πηγές που έχουν γνώση της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα στη Φλόριντα, ανέφερε ότι ο Τραμπ υποσχέθηκε να τερματίσει την ισχύ των κανόνων για τις εκπομπές αερίων που επέβαλε ο σημερινός Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησής του για προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και να τερματίσει το “πάγωμα” που έχει επιβληθεί στην έκδοση αδειών για νέες εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου, μεταξύ άλλων ενεργειών.

 

Ο Τραμπ είπε στους διευθύνοντες συμβούλους των αμερικανικών πετρελαϊκών ότι το να δώσουν 1 δις δολάρια θα ήταν μια καλή «συμφωνία» για αυτούς, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

 

Στη συνάντηση στη Φλόριντα προσκεκλημένοι ήταν οι CEO της Venture Global, της Cheniere Energy καθώς και εκπρόσωποι των Chevron, Continental Resources, Exxon και Occidental Petroleum. Οι εκπρόσωποι της εκστρατείας του Τραμπ δεν ήταν άμεσα προσβάσιμοι για σχολιασμό αλλά ούτε και οι εκπρόσωποι των εταιρειών.

 

Ο Τραμπ, ο οποίος επιθυμεί να πάρει τη ρεβάνς από τον Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, έχει δεσμευτεί να αναιρέσει μεγάλο μέρος του έργου του Δημοκρατικού Προέδρου για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

 

Ο Μπάιντεν έχει διαφημίσει τις προσπάθειες της κυβέρνησής του για το κλίμα - συμπεριλαμβανομένων των κανόνων για τις εκπομπές από τα αυτοκίνητα - ως ευεργετικές τόσο για το περιβάλλον όσο και για την οικονομία, η κατάσταση της οποίας αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στην προσπάθεια επανεκλογής του.

 

Στη συνάντηση στο ιδιωτικό κλαμπ του Τραμπ, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία δήλωσε επίσης ότι θα δημοπρατήσει περισσότερες μισθώσεις για γεωτρήσεις πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού και θα άρει τους περιορισμούς γεωτρήσεων στις περιοχές της Αρκτικής στην Αλάσκα, ανέφερε η Washington Post. Επανέλαβε επίσης τις αιτιάσεις του ενάντια στην αιολική ενέργεια, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.