Στην  Αθήνα , δεν είναι δυνατόν να ματαιωθή εξ αιτίας της υποθέσεως Μπελέρη , όταν στην Λήμνο και σ’ άλλα Ελληνικά νησιά , γίνονται δεκτοί Τούρκοι με επταήμερη βίζα , πολλοί των οποίων ασφαλώς θα είναι πράκτορες της ΜΙΤ , γιά να μας κατασκοπεύσουν και ίσως ν’ αποτελέσουν δολιοφθορείς αν όχι το πρώτο κύμα Τουρκικής εισβολής σύμφωνα με τα σχολικά βιβλία της γείτονος.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός δεν είναι ασφαλώς ό,τι καλύτερον ως επισκέπτης αλλά όπως δεν μπορούμε να του αρνηθούμε αστυνομική προστασία στην προεκλογική του συγκέντρωση της Αλβανικής παροικίας έτσι δεν είναι λογικόν ούτε σκόπιμο να γίνει ο Ράμα persona non grata (ανεπιθύμητο πρόσωπο)  διότι έχει καταστεί διώκτης του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού όχι μόνον της Χειμάρας αλλά και σε άλλες περιοχές της Αλβανίας , που η κακότητα των ασπόνδων φίλων – ιδίως της Ιταλίας - δεν επέτρεψε να ενωθούν με την μητέρα πατρίδα ενώ τρείς φορές Ελληνικός στρατός τις απελευθέρωσε (1912-13, 1919 και 1940).Ας όψονται κι οι ΄Ελληνες πολιτικοί που διαχρονικά υπηρέτησαν ξένα συμφέροντα χωρίς αντάλλαγμα.

Ούτε αποτελεί επιχείρημα ότι δεν υπεβλήθη επίσημο αίτημα του Ράμα να επισκεφθή την χώρα μας όταν πάς τις Αλβανός εισέρχεται νομίμως ή παρατύπως στο Ελληνικό έδαφος με τις πλάτες γνωστών κυκλωμάτων στην Χρυσοπηγή κι αλλού.

Ο Ράμα θα κωλυσιεργήσει να ζητήσει την άδεια διεξαγωγής της προεκλογικής του συγκεντρώσεως για να εκθέσει την Ελλάδα στα ευρωπαϊκά «φόρα» και δεν είναι δυνατόν να διαμαρτύρεται η Αριστερή για την παρεμπόδιση του  Γιάνη Βαρουφάκη , να μεταβεί στην Γερμανία για παραπλησίους λόγους και γιά την έλευση του Αλβανού πρωθυπουργού στην Αθήνα να ποιεί την νήσσαν.

Στο Βερολίνο θα γίνει δεκτός ο Ράμα μετά βαΐων και κλάδων , γνωστού όντος του ενδιαφέροντος του καγκελαρίου Σόλτς για τα οικοδομικά συμφέροντα του Γερμανικού κεφαλαίου στην υπό κηδεμονία χώρα των «Αετών». Είναι γνωστά τα δύο μέτρα και δύο σταθμά όχι μόνο εν Γερμανία αλλά και στην αριστερίζουσα πατρίδα μας.

Αυτό που είναι περίεργο - αλλ’ όχι ανεξήγητο - είναι η στάση της  Ελληνική κυβερνήσεως και ιδιαιτέρως του ΥΠΕΞ κ. Γιώργου Γεραπετρίτη που διαχειρίζεται την όλη υπόθεση Μπελέρη , ότι συμπεριφέρεται ως αν η Αλβανία είναι ισότιμο κράτος-μέλος της ΕΕ ενώ είναι υποψηφία χώρα κι έχει ανάγκη της της Ελληνικής συγκαταθέσεως για την εισδοχή της στην ΕΕ.

Θά'ταν πρώτου μεγέθους διπλωματικός Ταρτουφισμός να μην υποβάλλει Βέτο στην ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ η κυβέρνηση Μητσοτάκη – υπήκουσα στις γνωστές εξαρτήσεις- και να διαπραγματεύεται την «δικαία δίκη» του εκλεγμένου δημάρχου Φρέντυ Μπελέρη που ήδη τον κατεδικάσθη σε διετή φυλάκιση. Καλύτερα θα ήταν να διαμηνυθή στον Ράμα (που και στο θέμα της συμφωνίας καθορισμού της Ελληνοαλβανικής ΑΟΖ συμπεριεφέρθη δολίως) ότι καθ’όσον αφορά την συγκατάθεση της Ελλάδος για ένταξη του στην ΕΕ δεν εγκρίνεται εάν οι σχέσεις του ετεροπροσδιορίζονται είτε από την ΄Αγκυρα είτε από την Ουάσικτον .Δεν έχει ελπίδα να διαβεί την θύρα της «ηνωμένης» Ευρώπης. Θα παραμείνει η Αλβανία πιο καθυστερημένη περιοχή της. Τότε να δούμε αν ο Ράμα θα τύχει της ψήφου των σκληρά  εργαζομένων Αλβανών.

Η Ελληνική κυβέρνηση έχει πρώτιστο καθήκον να προστατεύει με κάθε μέσον τα συμφέροντα του Ελληνισμού όπερ υπερβαίνει την μικροπολιτική των Αθηνών.