Η εταιρεία ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών γνωστοποιεί ότι στις 24/04/2024 η κα Ελένη Ζενάκου υπέβαλε την παραίτησή της, με ισχύ από 25/04/2024, από τη θέση του Ανεξάρτητου Μη Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, καθώς και από τη θέση της ως Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας

Η εταιρεία προσθέτει ότι εν συνεχεία, δυνάμει της από 26/04/2024 απόφασης του Δ.Σ. της εταιρείας, το τελευταίο αποφάσισε, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 14 παρ. 1 του ισχύοντος Καταστατικού της Εταιρείας, όπως συνεχίσει, στην παρούσα φάση, τη διαχείριση και εκπροσώπηση της εταιρείας χωρίς την αντικατάσταση του ως άνω παραιτηθέντος μέλους, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο αριθμός των μελών, συμπεριλαμβανομένων των ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών, καθώς και η σύνθεση των εναπομενόντων μελών τελούν σε συμμόρφωση με τις κανονιστικές προϋποθέσεις του ελληνικού Εταιρικού Νόμου και του ελληνικού κανονιστικού πλαισίου Εταιρικής Διακυβέρνησης. 

Κατόπιν της παραίτησης της κας Ελένης Ζενάκου από τη θέση της ως Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ., το τελευταίο, δυνάμει της ως άνω ομόφωνης απόφασής του, ανασυγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: 
 
1) Γεωργία – Χριστίνα Γιοβάνη του Ιωάννη, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Μη Εκτελεστικό Μέλος,  

2) Νίκη Αχτύπη του Χαραλάμπους, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Μη Εκτελεστικό Μέλος,  

3) Ιωάννης Καράμπελας του Δημητρίου, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος, 

4) Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος του Λουκά, Ανώτατο Ανεξάρτητο, Μη Εκτελεστικό Μέλος,  

5) Κωνσταντίνος Δρίβας του Γεωργίου, Ανεξάρτητο, Μη Εκτελεστικό Μέλος, 

6) Βασίλειος Μήκας του Δημητρίου, Ανεξάρτητο, Μη Εκτελεστικό Μέλος. 

Η θητεία του ανωτέρω Δ.Σ. λήγει την 19/12/2026. Εν συνεχεία, ανακοινώνεται ότι, κατόπιν της προ αναφερόμενης παραίτησης της κας Ελένης Ζενάκου και από τη θέση της Προέδρου της Επιτροπής, το Δ.Σ., κατά την ίδια ως άνω, από 26/04/2024 συνεδρίασή του, αποφάσισε ομόφωνα, σύμφωνα με την διάταξη της παρ. 1 (σημείο στ) του άρθρου 44 ν. 4449/2017, τον ορισμό του κ. Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου του Λουκά, Ανώτατου Ανεξάρτητου, Μη Εκτελεστικού Μέλους του Δ.Σ. της Εταιρείας, ως νέου μέλους της Επιτροπής Ελέγχου σε αντικατάσταση του ως άνω παραιτηθέντος μέλους κας Ελένης Ζενάκου. 

Το Δ.Σ διαπίστωσε ομόφωνα ότι ο ορισμός του κ. Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου πληροί άπαντα τα κριτήρια και προϋποθέσεις του ισχύοντος νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου εταιρικής διακυβέρνησης. 

Εν συνεχεία, η Επιτροπή, κατόπιν της εκλογής του κ. Αγγελόπουλου ως μέλος της Επιτροπής, ανασυγκροτήθηκε σε σώμα αυθημερόν, ως εξής: 

1) Βασίλειος Μήκας, Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου 

2) Κωνσταντίνος Δρίβας, Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου 

3) Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου 

Η θητεία των μελών της Επιτροπής θα είναι ανάλογη με τη θητεία των μελών του Δ.Σ. της Εταιρείας και διαρκεί μέχρι τη λήξη της θητείας του τελευταίου, ήτοι είναι τριετής, ως ορίστηκε από την 6η  Έκτακτη Γενική Συνέλευση, λήγουσα την 19η.12.2026. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας θα ήθελε να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες στην κα. Ελένη Ζενάκου για τη σημαντική και καθοριστική συμβολή της στην Εταιρεία, τα τελευταία χρόνια.