Σταμπολής στον 98.4: Η Άκομψη Γερμανική Παρέμβαση στα Ενεργειακά μας και η Ανάγκη για Εθνικό Ενεργειακό Μείγμα (Ηχητικό)

Σταμπολής  στον 98.4: Η Άκομψη Γερμανική Παρέμβαση στα Ενεργειακά μας και η Ανάγκη για Εθνικό Ενεργειακό Μείγμα (Ηχητικό)
energia.gr
Τρι, 23 Απριλίου 2024 - 14:38

Ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ), κ. Κωστής Σταμπολής, μίλησε σήμερα στον 98.4 και τον έγκριτο δημοσιογράφο κ. Γιώργο Σαχίνη για την άκομψη Γερμανική παρέμβαση στα ενεργειακά της Ελλάδας , κατά την συνάντηση της Γερμανίδας υπουργού Περιβάλλοντος με τον Έλληνα ομόλογο της στην Αθήνα και τις σχετικές αναρτήσεις του πρεσβευτή της Γερμανίας, περί αναστολής ερευνών σε θαλασσοτεμάχια για φυσικό αέριο. Βλ. σχετικά και πρόσφατο άρθρο Ειδικού Συνεργάτη στο Energia.gr

Όπως τονίζει ο κ. Σταμπολής, κανονικά θα έπρεπε να έχει δημιουργηθεί μείζον πολιτικό θέμα, με τόσο ωμή παρέμβαση από μια χώρα που δεν δικαιούται να υποδεικνύει στην Ελλάδα πολιτικές που η ίδια καν δεν ακολουθεί ή την ακολουθεί στο βαθμό που αφορά τα δικά της αποκλειστικά και μόνο κέρδη.

Παράλληλα, ο κ. Πρόεδρος του ΙΕΝΕ ότι, από το 2022, είναι απόφαση της Ε.Ε. πως στο ενεργειακό μείγμα μετέχει και το φυσικό αέριο, για το οποίο η Ελλάδα σε επίπεδο ερευνών κινείται με ανεξήγητη αμφιθυμία, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει. Υπενθύμισε δε, ότι παρά την υποχρέωση, που προέρχεται και από την Ε.Ε., για θέσπιση χωροταξικού σχεδιασμού στις θάλασσες μας, άρα την ύπαρξη ΑΟΖ, εμείς και πάλι ανεξήγητα μιλάμε για θαλάσσια πάρκα πρώτα σε χωρική θάλασσα, αλλά επιμελώς αποφεύγουμε αυτό που είναι ευρωπαϊκή υπόθεση και έναντι της Τουρκίας, το χωροταξικό μέσω της ΑΟΖ, που είναι και ΑΟΖ της Ε.Ε.