Η Neoenergia, που ανήκει στην Iberdrola, και η κυβέρνηση του Ρίο ντε Τζανέιρο υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης (ΜοU) για τη διεξαγωγή μελετών που ενθαρρύνουν τη μελλοντική εκτέλεση υπεράκτιων έργων παραγωγής αιολικής ενέργειας στις ακτές της πολιτείας. Πρόκειται για την τέταρτη υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας που πραγματοποιεί η Neoenergia για την ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής παραγωγής στη Βραζιλία.

Η εταιρεία διεξάγει επίσης μελέτες για την προώθηση και την αξιολόγηση της βιωσιμότητας της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας σε άλλες πολιτείες, όπως το Rio Grande do Sul και το Ceará.

Η Λάουρα Πόρτο, εκτελεστική διευθύντρια Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Neoenergia, δήλωσε: "Η Neoenergia είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας: "Η Neoenergia έχει μια κληρονομιά πρωτοπορίας στην ανάπτυξη της χερσαίας παραγωγής αιολικής ενέργειας στη χώρα.

"Είναι σημαντικό για τη Βραζιλία να προετοιμαστεί και να τοποθετηθεί για αυτή τη νέα καθαρή και ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, η οποία θα είναι μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

"Για την ανάπτυξη αυτής της νέας αγοράς, είναι απαραίτητο να καθοριστεί ένα ρυθμιστικό πλαίσιο ικανό να παρέχει νομική και κανονιστική ασφάλεια, καθώς και να διασφαλίζει την πιο διεκδικητική κατανομή των επενδύσεων".

Ο εκτελών χρέη Γραμματέα Ενέργειας και Θαλάσσιας Οικονομίας της πολιτείας του Ρίο ντε Τζανέιρο, Felipe Peixoto, πρόσθεσε: "Με το Μνημόνιο Συνεννόησης, το Ρίο ντε Τζανέιρο θα έχει την ευκαιρία να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με προκαταρκτικές μελέτες για τα χαρακτηριστικά της περιοχής.

"Πιστεύουμε ότι η συνεργασία με τη Neoenergia, η οποία είναι πρωτοπόρος στην παραγωγή χερσαίας αιολικής ενέργειας στη χώρα, θα έχει μεγάλη αξία για την πολιτεία για την προώθηση της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στο μέλλον."