Η ΕΕ Επέβαλε Κυρώσεις στον Καντάφι που Χάνει Καθημερινώς Εδάφη

Η ΕΕ Επέβαλε Κυρώσεις στον Καντάφι που Χάνει Καθημερινώς Εδάφη

Κυρώσεις κατά του Λίβυου ηγέτου Μουαμάρ Καντάφι επέβαλε χθες και η Ευρωπαϊκή Ένωσις Ένωσις. Όπως και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η ΕΕ επέβαλε εμπάργκο όπλων, απαγόρευση ταξιδιών και πάγωμα λογαριασμών. Ειδικώτερα η ΕΕ παγώνει τα περιουσιακά στοιχεία του Καντάφι και της οικογένειάς του, τους απαγορεύει να ταξιδεύσουν στις 27 χώρες και απαγορεύει την πώληση δακρυγόνων και εξοπλισμού για την αντιμετώπιση των ταραχών, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά των διαδηλωτών.

Αντιδράσεις στη Βρετανία για την Μη Συμβατική Παραγωγή Αερίου

Αντιδράσεις στη Βρετανία για την Μη Συμβατική Παραγωγή Αερίου

Μυστική θα κρατηθεί για τέσσερα χρόνια η έρευνα που διεξήχθη στην Βρετανία, σχετικά με τις περιβαλλοντικές συνέπειες του fracking, δηλαδή μιας διαδικασίας εξόρυξης στο φυσικό αέριο, που έχει κατηγορηθεί έντονα στο παρελθόν. Οι αμερικανικές εταιρείες έχουν ειδικευτεί στη συγκεκριμένη μη συμβατική μορφή παραγωγής και η Cuadrilla Resources προχωρά ήδη σε συγκεκριμένο έργο στη Βρετανία.

Η Λιβύη Ανησυχεί τη Δύση

Η Λιβύη Ανησυχεί τη Δύση

Oι λαϊκές εξεγέρσεις που σαρώνουν τα καθεστώτα στον αραβικό κόσμο έχουν κοινά χαρακτηριστικά, αλλά και ιδιομορφίες, ανάλoγα με τη χώρα. Η ανατροπή του καθεστώτος του Μπεν Αλι στην Τυνησία μπορεί να ξάφνιασε τη διεθνή κοινότητα, αλλά οι επιπτώσεις της έξω από τα σύνορα της χώρας ήταν ελάχιστες και πάντως σχετικά γρήγορα αποκαταστάθηκε κάποια τάξη, με την παρέμβαση του στρατού βέβαια

Ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Αγοράς Άνθρακα Αναμένουν οι Αναλυτές Φέτος

Ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Αγοράς Άνθρακα Αναμένουν οι Αναλυτές Φέτος

Οι διεθνείς αναλυτές αναμένουν μεγέθυνση της αγοράς άνθρακα κατά 15% φέτος, φτάνοντας έτσι τα 107 δις ευρώ συνολικά. Στην εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει και η αγορά περισσότερων δικαιωμάτων από τις ευρωπαϊκές ΔΕΚΟ, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εναποθέσει αρκετές ελπίδες στο εμπόριο άνθρακα, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι κατάλληλες επενδύσεις στην πράσινη ανάπτυξη.