Ευρωπαϊκές Ειδήσεις

Συμπεριφορές που Εξοργίζουν

Συμπεριφορές που Εξοργίζουν

Φοβούμαι ότι οι όποιες ελληνοτουρκικές διαφορές δεν θα βρουν ποτέ τη λύση τους. Γιατί; Επειδή κάθε σοβαρή και υπεύθυνη προσπάθεια θα τορπιλισθεί από την αδιαλλαξία και την προκλητική συμπεριφορά ορισμένων κύκλων στην Αγκυρα, οι οποίοι επιμένουν να βάζουν βούτυρο στο ψωμί όσων θεωρούν ότι η ελληνική υφαλοκρηπίδα πρέπει να φτάνει μέχρι το... Εσκί Σεχίρ

Βουλγαρία: Αναβάλλεται η Απόφαση για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

Βουλγαρία: Αναβάλλεται η Απόφαση για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

Η οριστική απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας, σχετικά με τις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης αναβάλλεται, γράφουν σήμερα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Βουλγαρίας, επικαλούμενα πηγές του βουλγαρικού υπουργείου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ενημερωτικής ιστοσελίδας «Mediapool», κύρια αιτία για την αναβολή της απόφασης του υπουργείου σχετικά με το αν θα εγκρίνει ή θα σταματήσει για οικολογικούς λόγους την κατασκευή του αγωγού, είναι το σχετικό αίτημα της διεθνούς εταιρείας σχεδιασμού και κατασκευής του έργου «Trans Balkan Pipeline» .

Ανατροπή Δεξαμενοπλοίου στον Ρήνο

Ανατροπή Δεξαμενοπλοίου στον Ρήνο

Δεξαμενόπλοιο με 2.000 τόνους θειϊκού οξέος ανατράπηκε το πρωί της Πέμπτης στον ποταμό Ρήνο, στο ύψος του Ζανκτ Γκόαρ ανάμεσα στο Κόμπλεντς και το Μάιντς, ενώ αγνοούνται δύο μέλη του πληρώματός του.

Οι Αρσιμπαρίστες της Εθνικής

Οι Αρσιμπαρίστες της Εθνικής

Για τα διόδια γκρινιάζαμε από χρόνια. Για την υψηλή συχνότητα με την οποία φυτεύονται στο εθνικό δίκτυο, για το ύψος του αντιτίμου, για το γεγονός ότι πληρώναμε για δρόμους που παρέμεναν σκοτώστρες ή προπληρώναμε για άλλους που θα κατασκευάζονταν κάποτε κάπου αλλού, γινόμασταν, δηλαδή, αθέλητοι χρηματοδότες της «ανάπτυξης» άπληστων ιδιωτικών κορβανάδων. Και γκρινιάζαμε ο καθένας μόνος του, μετρώντας τα ψιλά μας, ή στην παρέα μας

Κινεζικό Ενδιαφέρον για τον Σταθμό Μπέλενε

Κινεζικό Ενδιαφέρον για τον Σταθμό Μπέλενε

Κινεζικοί όμιλοι δείχνουν ενδιαφέρον για το έργο του πυρηνικού σταθμού Μπέλενε της Βουλγαρίας, όπως αποκάλυψε η κυβέρνηση της χώρας. Μάλιστα, υπήρξαν ήδη επαφές με τον υπουργό Ενέργειας, Τράικο Τράικωφ και τον υπουργό Οικονομικών, Σιμεών Ντιάνκωφ.