Ευρωπαϊκές Ειδήσεις

Βαρύ το Κλίμα

Βαρύ το Κλίμα

Το κλίμα στην Ευρώπη είναι πάλι βαρύ και ασήκωτο για την Ελλάδα, σε σημείο που ο τίτλος θα μπορούσε να είναι «η δυστυχία του να είσαι Ελληνας». Περί αυτού δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία και άσχετα κατά πόσον το αντιλαμβάνεται η ελληνική κοινωνία στην ολότητά της, ή έστω στην πλειοψηφία της, οι πολιτικοί και πάσης άλλης φύσεως ταγοί, θα πρέπει να το γνωρίζουν. Αλλωστε, τα δημοσιεύματα και οι δηλώσεις για τη χώρα μας μετά την αποχώρηση της τρόικας την περασμένη Πέμπτη, δεν επιτρέπουν παρανοήσεις.

Μάχη με το Χρόνο

Μάχη με το Χρόνο

Με μια απίστευτη και αναίτια καθυστέρηση τριών ετών -από την έκρηξη της χρηματοπιστωτικής κρίσης το Φθινόπωρο του 2008- η γερμανική ηγεσία μοιάζει κατά πλειοψηφία να κατασταλάζει στην επιλογή της φυγής προς τα εμπρός, στη μετεξέλιξη δηλαδή, της Ευρωζώνης σε ομοσπονδία.

Γερμανία: Για Πρώτη Φορά Πάνω από 20% η Ηλεκτροπαραγωγή από ΑΠΕ

Γερμανία: Για Πρώτη Φορά Πάνω από 20% η Ηλεκτροπαραγωγή από ΑΠΕ

Η Γερμανική Ένωση Βιομηχανιών Ενέργειας και Υδάτων (BDEW) αναφέρει σε έκθεσή της, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιοποιήθηκαν στα τέλη Αυγούστου, ότι οι ΑΠΕ συνεισέφεραν το 21% του ηλεκτρισμού που παρήχθη στη Γερμανία κατά το α΄ εξάμηνο του 2011. Η αιολική ενέργεια, η βιομάζα, η ηλιακή ενέργεια και τα υδροηλεκτρικά παρήγαγαν, την εν λόγω περίοδο, 57 TWh ηλεκτρικής ενέργειας ή 20,8% της συνολικής παραγωγής

BNE: Θα Χρειαστούν 10 GW Από Φυσικό Αέριο για την Απώλεια των Πυρηνικών Σταθμών στη Γερμανία

BNE: Θα Χρειαστούν 10 GW Από Φυσικό Αέριο για την Απώλεια των Πυρηνικών Σταθμών στη Γερμανία

Η Γερμανία θα πρέπει να προσθέσει 10 GW παραγωγικής ισχύος από φυσικό αέριο ως το 2022, προκειμένου να αντισταθμίσει την απώλεια των πυρηνικών της σταθμών, όπως επισημαίνει ο σύνδεσμος BNE.