Ευρωπαϊκές Ειδήσεις

Η Τσέχικη CEZ Καταγγέλλει την Ρουμανία στην ΕΕ για τις Αλλαγές στις ΑΠΕ

Η Τσέχικη CEZ Καταγγέλλει την Ρουμανία στην ΕΕ για τις Αλλαγές στις ΑΠΕ

Η Τσέχικη εταιρεία ενέργειας CEZ κατήγγειλε την Ρουμανική Κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις καθυστερήσεις που υιοθέτησε η Ρουμανία στην καταβολή των επιδοτήσεων για την «Πράσινη Ενέργεια», γεγονός που θα κοστίσει στην τσέχικη εταιρεία περίπου 66 εκατ. ευρώ, αναφέρει σε δημοσίευμα του το πρακτορείο ειδήσεων ΡΩΥΤΕΡΣ.

Οι Ναύτες της Σωτηρίας στο Ιόνιο του 1953

Οι Ναύτες της Σωτηρίας στο Ιόνιο του 1953

Τον Αύγουστο του 1953, το Ισραήλ είχε μόλις ολοκληρώσει τους εορτασμούς για την 5η επέτειο της χώρας. Το κλίμα δεν ήταν εύθυμο. Η οικονομική ύφεση και οι στρατιωτικές απειλές δεν άφηναν κανένα περιθώριο εφησυχασμού στην ηγεσία της χώρας.

Αδύναμη και Εύθραυστη η Ανάκαμψη στην Ευρωζώνη

Αδύναμη και Εύθραυστη η Ανάκαμψη στην Ευρωζώνη

Η πολυαναμενόμενη ανάκαμψη στην Ευρωζώνη αποτελεί πλέον πραγματικότητα. Μετά 18 μήνες ύφεσης, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε το δεύτερο τρίμηνο φέτος κατά 0,3% από τα αντίστοιχα επίπεδα του 2012, δηλαδή κατά 1,1% προβαλλόμενο σε ετήσιους ρυθμούς. Αυτές οι επιδόσεις ήταν ελαφρώς υψηλότερες από τις αναμενόμενες, αν και οι αναπτυξιακές προοπτικές παραμένουν υποτονικές.

Dena: Προς Αύξηση 17 Ευρώ το Τέλος ΑΠΕ στη Γερμανία

Dena: Προς Αύξηση 17 Ευρώ το Τέλος ΑΠΕ στη Γερμανία

Το τέλος ΑΠΕ στη Γερμανία είναι πιθανό να αυξηθεί κατά 30% φέτος στα 70 ευρώ ανά μεγαβατώρα, σύμφωνα με την υπηρεσία ενέργειας Dena, ώστε να καλυφθεί το έλλειμμα που παρατηρείται στον ειδικό λογαριασμό.

Νέος Διευθύνοντας στη Vestas ο Άντερς Ρούνεβαντ

Νέος Διευθύνοντας στη Vestas ο Άντερς Ρούνεβαντ

Νέος διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει στη δανέζικη Vestas o Άντερς Ρούνεβαντ, μετά την απομάκρυνση του Ντίτλεφ Ένγκελ, ο οποίος εγκαταλείπει τη θέση του λόγω δύο συνεχόμενων ετών αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων για τον όμιλο.