Στις 10 Δεκεμβρίου αναμένεται να υπογραφεί με την Ελλάδα η επενδυτική συμφωνία για την κατασκευή του ελληνοβουλγαρικού διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου IGB, όπως δήλωσε η υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας

Στις 10 Δεκεμβρίου αναμένεται να υπογραφεί με την Ελλάδα η επενδυτική συμφωνία για την κατασκευή του ελληνοβουλγαρικού διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου IGB, όπως είπε η υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας.

Η κυρία Πέτκοβα έκανε αυτή τη δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Focus μετά την επιστροφή της από συνέδριο του Ατλαντικού Συμβουλίου στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως επισήμανε, έχουν πλέον εξαφανιστεί οι τελευταίες διαφορές που υπήρχαν μεταξύ των δύο πλευρών. Στο επίκεντρο των αντιπαραθέσεων, σύμφωνα πάντα με την Βουλγάρα υπουργό, ήταν η απόδοση της επένδυσης στο έργο, καθώς και η δυνατότητα της Ελλάδας να αποσυρθεί από το συγκεκριμένο project για κάποιο χρονικό διάστημα.

Οι δύο χώρες, προσέθεσε, συμφώνησαν να συμπεριλάβουν στη συμφωνία μία ρήτρα η οποία προβλέπει την επέκταση της μεταφορικής ικανότητας από 3-5 δισ. κυβικά μέτρα (bcm) ετησίως στα 10 ή και περισσότερα bcm. 

Η κατασκευή του αγωγού αναμένεται, πλέον, να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2018.