«Ενέργεια & Ανάπτυξη 2015»: Ηλεκτρισμός και Φυσικό Αέριο στην Ελλάδα σε Σχέση με την ΝΑ Ευρώπη και την ΕΕ

«Ενέργεια & Ανάπτυξη 2015»: Ηλεκτρισμός και Φυσικό Αέριο στην Ελλάδα σε Σχέση με την ΝΑ Ευρώπη και την ΕΕ
energia.gr
Πεμ, 12 Νοεμβρίου 2015 - 12:10
Μερικούς από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους του ηλεκτρικού τομέα στη χώρα μας φέρνει στο ίδιο πάνελ η τέταρτη συνεδρία του 20ου Εθνικού Συνεδρίου «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2015» του ΙΕΝΕ, η οποία είναι αφιερωμένη στην αγορά ηλεκτρισμού στην Ελλάδα και στη σχέση της με το ευρωπαϊκό τοπίο

Μερικούς από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους του ηλεκτρικού τομέα στη χώρα μας φέρνει στο ίδιο πάνελ η τέταρτη συνεδρία του 20ου Εθνικού Συνεδρίου «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2015» του ΙΕΝΕ, η οποία είναι αφιερωμένη στην αγορά ηλεκτρισμού στην Ελλάδα και στη σχέση της με το ευρωπαϊκό τοπίο.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΓΗΕ κ. Αναστάσιος Γκαρής και ο κ. Stephan Ressl, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Resident Εnergy Αdvisor, European Commission,Secretariat-General Structural Reforms Support Service –SRSS ,Κύπρος) είναι οι βασικοί ομιλητές της συγκεκριμένης συνεδρίας που διεξάγεται τη σημερινή δεύτερη ημέρα του «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2015». Θα ακολουθήσει συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης στην οποία θα συμμετάσχουν οι κκ. Κων/νος Κουκλέλης, Πρόεδρος της ΕΒΙΚΕΝ, Κων/νος Αθανασιάδης, Πρόεδρος του ΕΣΕΠΗΕ, Ανδρέας Τζούρος, Πρόεδρος του ΔΣ της Elpedison, και Ανδρέας Μηταφίδης, Διευθυντής της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ενέργειας της ΔΕΗ.

Τον συντονισμό, αλλά και την εισαγωγική ομιλία θα πραγματοποιήσει ο καθηγητής Παντελής Κάπρος ,Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΙΕΝΕ και Διευθυντής του E3MLab στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Θα ακολουθήσει συνεδρία αφιερωμένη στην αγορά αερίου στην ΝΑ Ευρώπη και τον ρόλο της Ελλάδας, με συντονιστή τον Δρ.Ιωάννη Δεσύπρη, Διευθυντή Ρυθμιστικών Θεμάτων του Ομίλου Μυτιληναίος, τ. Πρόεδρο του ΙΕΝΕ και Μέλος ΔΣ του Ινστιτούτου. Στη συγκεκριμένη συνεδρία στους βασικούς ομιλητές περιλαμβάνεται η κ. Beate Raabe, Γενική Γραμματέας της Eurogas, της ένωσης που εκπροσωπεί το χονδρεμπόριο, τη λιανική και τη διανομή φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Επίσης, η Δρ. Katja Yafimava (Senior Research Fellow, Oxford Institute forEnergy Studies,Oxford, UK) και ο κ. ΚώσταςΚαραγιαννάκος (Επικεφαλής της Διεύθυνσης Διεθνών Δραστηριοτήτων, ΔΕΠΑ) θα αναλύσουν , στις δικές τους εισηγήσεις, τα ζητήματα του κλάδου από ακαδημαϊκή-ερευνητική και επιχειρηματική σκοπιά αντίστοιχα.

Θα ακολουθήσει συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης στην οποία θα συμμετάσχουν σημαντικοί εκπρόσωποι της ελληνικής αγοράς φυσικού αερίου και ειδικότερα οι κκ. Αναστάσιος Τόσιος (Τεχνικός Διευθυντής, ΕΠΑ Αττικής), Διονύσιος Ξένος (Χημικός Μηχανικός, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΙΕΝΕ), Θεόδωρος Τερζόπουλος (Διευθυντής Δραστηριοτήτων Διανομής Αερίου, ΔΕΠΑ).

Χορηγοί του 20ου Εθνικού Συνεδρίου «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2015» είναι τα ΕΛΠΕ, η ΔΕΗ και η ΔΕΠΑ, ενώ ως υποστηρικτές συμμετέχουν η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, η δικηγορική εταιρεία KG Law Firm, η Energean Oil& Gas, η δικηγορική εταιρεία Norton Rose Fulbright και η Elpedison. Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι η εφημερίδα « Καθημερινή» και τ o ενεργειακό ενημερωτικό portal Energia. gr.